BIST 9.525
DOLAR 32,53
EURO 34,75
ALTIN 2.492,38
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ın Gül'ün ve Necdet Özel'in kaseti var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında cemaate yönelik sert mesajlar verdi.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, paralel yapının elinde Cumhurbaşkanı, Genelkurmay Başkanı ve kendisine ait şantaj kasetlerinin olduğunu açıkladı.

Tek ceketi olduğunu söyleyen Gülen'in binlerce dava açtığını söyleyen Erdoğan, "sen zaten sadece harc ücretini nereden buluyorsun? " diye sordu.

Partisini grup toplantısında önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan'ın hedefinde, Gülen ve paralel yapılanma vardı.

Devleti haşhaşilerin elinden kurtarmak için gerekenin yapılacağının altını bir kez daha çizen Erdoğan, şantaj kasetleri hakkında çarpıcı değerlendirmeler yaptı. İşte o sözler:

CEKETSİZ KALDI

Tek ceketle yola çıktı, şu anda binlerce dava açıyor. Ya bunun sen zaten sadece harc ücretini nereden buluyorsun? Tek ceketin vardı herhalde şimdi ceketsiz kalmış vaziyette. Davalar üstüne davalar açıyor. Tazminat davaları herhalde buralardan ciddi bir rakam toplayacak, buralardan inşaatın kalan kısımlarını tamamlayacak.

erdogan.20140422152951.jpg
Başbakan Erdoğan'a Mustafa Can Kılıçkan isimli 5 yaşındaki çocuk çiçek verdi.

NE BELGESİ

Şu dönemde yargının içinde olanlar ortadadır. Yapılanlar ortadadır. Adana olayı ortadadır. Hala utanmadan sıkılmadan yazdıkları çizdikleri ortadadır. Neyi yazıyorsun neyi çiziyorsun? Sen bu ülkenin başbakanını dinleyeceksin, dışişleri bakanlarını dinleyecesin. Ve bunu kalkacaksınız kendiniz dinleteceksiniz, utanmadan sıkılmadan belge diyeceksin ne belgesi işte belge. Ne belgesi.

SİZİN DİN ANLAŞIYINIZ BU MU?

Kalkıp da bu ülkenin başbakanı nasıl dinlenir diyemiyorlar. Adeta devletin kurumlarını kendilerinin dinleme seanslarının yapıldığı yerler haline getirdiler, bunları savunacak kadar alçaklar. Savunulur yanı var mı ya? Utanmadan sıkılmadan köşeleri kapmışsınız bir kalem oralarda yazıyorsunuz? Neyi yazıyorsunuz? Sizin adalet anlayışınız bu mu? İnsanların mahremine girdiniz, sizin din anlayışınız bu mu? Nasıl girersiniz insanların mahremine.

SON ÇIRPINIŞLAR

Bu denli bu işin maalesef şuanda istikameti kaybolmuş ve istikameti kaybetmiş olan bu şimdi takım elinden geldiğinde son çırpınışları oynuyor. Biz bu işin altyapısını zeminini oluşturuyoruz ve biz gereğini neyse yapacağız. Bütün milletvekili arkadaşlarımıza A'dan Z'ye görev düşüyor. Siz milletin vekilisiniz arkadaşlar. Bu millet yüzde 45.5 ile ne dedi? Yolsuzluk yaftalarına inanmıyoruz ama sizden bir şey bekliyoruz. Bu iftira atanlara gereken cezayı vermeniz lazım diyor.

BENİM DE VARDI

Bunların elinde hep söyledim şantaj kasetleri var. Bu devletin en tepesinden en aşağısına kadar kaç kere söyledim. Cumhurbaşkanının da şantaj kaseti bunlarda var. Benim de vardı. Genelkurmay Başkanı da.

AÇIKLAMAZSANIZ NAMERTSİNİZ

Ben diyorum ki benimle ilgili varsa açıklayın diyorum açıklamazsanız namertsiniz diyorum. Açıklayın diyorum. Şahsımla alakalı aradıklarını bulamadılar, bulamayacaklar. Benim bakanlarla yaptığım görüşmeleri ancak verebildiler. Veya eşimle çocuğumla yaptıklarımı verebildiler, veremeyecekler.

BUNLARDA ŞEREF YOK

Çünkü bunlarda o şeref yok. Düşman bile bu şerefsizliği yapmaz. Bunlar bunu yaptı. Bu noktada aldığımız terbiye farklıdır. 

HZ. ALİ ÖRNEĞİ

Biliyorsunuz, Hazreti Ali düşmanı öldürmek için yatırıyor; tam boynunu vuracak, düşmanı ona tükürüyor. Tükürdüğü anda Hazreti Ali onu öldürmekten vazgeçiyor. 'Şu ana kadar seni inancımın gereği için öldürecektim ama şimdi buna nefsim karışır diye seni öldürmekten vazgeçiyorum' diyor. Tablo budur. Ama bunlar bunu göremediler ve vicdansızca hareket ettiler. Şimdi de farklı gayretlerin içerisindeler. Ama biz de AK Parti olarak elimizden geleni yapacak ve bu devleti bu haşhaşilerden Allah'ın izniyle temizleyeceğiz

erdogan1.20140422152811.jpg

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM grup toplantısına katıldı. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından Wushu şampiyonu sporcularla görüştü.