BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.508,18
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanın Esenboğa gururu

Esenboğa Protokol Yolu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Abone ol

Kuzey Ankara Girişi Projesi kapsamında yenilenen ve genişletilen Esenboğa Protokol Yolu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete açıldı.

Büyükşehir Belediye Meclisince adı “Turgut Özal Bulvarı” olarak değiştirilen yolun açılışı dolayısıyla Çubuk Kavşağında tören düzenlendi.

Ankara Valisi Kemal Önal, törende, bugün Ankara'nın başkent oluşunun 83. yıl dönümünün de kutlandığını, bu nedenle çifte bayram yaptıklarını söyledi. Önal, yolun Türk mühendislerinin becerisiyle hızlı bir şekilde tamamlanmasından çok mutlu olduğunu, böyle bir açılışta bulunmanın da meslek hayatının onur sayfasını oluşturduğunu ifade etti.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de, Kuzey Ankara girişinin bugüne kadar “kanayan bir yara” olduğunu, Türkiye'ye gelen yabancıların Esenboğa yolunu kullanırken kötü görüntüyü görmemeleri için diplomatların çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Gökçek, 8 alt geçidi bulunan yeni yolun Kuzey Ankara Projesinin tamamlanmasıyla Ankara'ya yakışır hale geleceğini kaydetti.

TOKİ'nin proje kapsamında bin 500 konutun inşasını gelecek ay bitireceğini ve diğer konut çalışmalarının da sürdürüldüğünü anlatan Gökçek, Türkiye'nin giriş kapısı olan havaalanının yeni terminaliyle Ankara'nın kuzey girişinin daha da güzelleşeceğini söyledi.

Törene, Devlet Bakanları Beşir Atalay ve Mehmet Aydın, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak ve milletvekilleriyle vatandaşlar katıldı.