BIST 9.484
DOLAR 32,60
EURO 34,80
ALTIN 2.495,58
HABER /  GÜNCEL

Türkiye sırılsıklam olacak!

Yurdun kuzey ve iç bölgelerinde etkili sağanak yağış bekleniyor.

Abone ol

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, yurt genelinde aralıklarla devam eden sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların bugün İç Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde, yarın Eskişehir, Bursa, Afyon, Ankara, Trabzon ve Rize başta olmak üzere, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı ile Orta ve Doğu Karadeniz'de etkili olması bekleniyor.

Rüzgarın yarın yurdun kuzeybatı kesimlerinde poyrazdan kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının yağışla birlikte, yarın İç Ege, İç Anadolu'nun kuzeyi ile Batı ve Orta Karadeniz'de, Pazar günü Doğu Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 3-5 derece azalması bekleniyor.

Etkili sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar ile kısa süreli fırtına şeklinde esecek poyraz sebebiyle meydana gelebilecek sel, taşkın, yıldırım, dolu gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin hazırlıklı olmaları gerekiyor.