BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Erdoğanı talk şova bekliyorlar

Başbakan Erdoğan"ın eski basın danışmanı Akif Beki, Radikal"deki köşesinde Başbakan"a ilginç bir öneride bulundu.

Abone ol

Obama’nın David Letterman’ın programına katılmasını örnek gösteren Akif Beki, “Neden biz de bir gece, Başbakan Erdoğan’ı Beyaz Show’da görmeyelim” diye yazdı.

Beyazıt Öztürk
Çok keyifli olur


Biz renkli siyasetçileri ağırlamak istiyoruz. Talk show tarzı programlarda başbakanları, büyük parti başkanlarını göremediğimiz için böyle bir alışkanlığımız yok. Amerika’da ise durum tamamen tersi. Orada siyasetçiler TV’deki performanslarıyla seçimi kazanıp ya da kaybediyor. Politikacılarla çok başka şeyleri konuşabileceğimizi zannediyorum. Bu anlamda Başbakan’la çok keyifli bir program yapabiliriz.

Okan Bayülgen
Amerika örneği


Bir kere ben sayın Erdoğan’ın siyasetçi kimliğinin dışındaki yönlerini merak ediyorum. Eğer bizim programımıza katılırsa amacım o yönlerini ortaya çıkarmak olur. Bizde siyasetçiler, TV programlarına çıkmayı çok sevmiyor. Amerika’da o meşhur tartışma programına çıkmayı reddeden bir siyasetçi seçimi kazanamaz. Siyasetçilerimizin talk show’lara çıkması, siyaset dünyamızın daha da renklenmesine vesile olur.

Hülya Avşar
Merak ettiğim sorular


Hülya Avşar, Erdoğan’ı tekrar konuk etseydi, “Cumhurbaşkanı olmaya niyetiniz var mı”, “En güvendiğiniz kişi kim”, “Kendinizde en beğendiğiniz ve beğenmediğiniz iki özelliğiniz nedir”, “Hiç pişmanlığınız var mı” ve “Hayatta karşılaştığınız en büyük zorluk nedir” sorularını yönelteceğini söyledi. Başbakan’ın karizmatik bir lider olduğunu söyleyen Avşar, bu sorularla Erdoğan’ın iç dünyasını öğrenmek istediğini de söyledi.

Akif Beki ne önerdi

Akif Beki’nin Radikal’deki yazısının bir bölümü:


Obama’lı tekrarını izlediğim program, ünlü komedyen David Letterman’ın Late Show’uydu.
Geçen yıl eylül ayında, Amerikan CBS televizyonunda canlı yayınlanmıştı.
Görev başındayken bu gece yarısı şovuna çıkan ilk ABD Başkanı olmuş Obama.
Başkan’ın, programda hayli eğlendiğini görüyorsunuz.
Rahat, sıcak ve içten... Kâh Letterman’a uyup siyahlığıyla kafa buluyor, kâh sosyal güvenlik sistemiyle ilgili projelerini en ciddi haliyle anlatıyor.
Ben de soruyorum;
Neden biz de bir gece, Başbakan Erdoğan’ı Beyaz Show’da görmeyelim?
Yakın zamanlarda, yerli talk show programlarından davet alıp almadığını bilmiyorum.
Ama Beyazıt Öztürk’ün yerinde ben olsam, hiç vakit kaybetmeden davet ederdim Başbakan’ı.

Kaynak: Hürriyet