BIST 10.471
DOLAR 32,86
EURO 35,22
ALTIN 2.450,86
HABER /  EKONOMİ

AK Partili Yıllara Tekel protestosu

Akçaabat'ta düzenlenen ''AK Parti'li Yıllar'' toplantısına katılan bir grup TEKEL işçisi, toplantı sırasında slogan attı..

Abone ol

AK Parti Akçaabat İlçe Başkanlığı tarafından organize edilen ''AK Parti'li Yıllar'' toplantısına katılan bir grup TEKEL işçisi, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'un konuşması sırasında slogan atarak salondan ayrıldı.

Akçaabat Kültürpark Toplantı Salonu'nda düzenlenen programa, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Aydın ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Akçaabat'ta yapılan yatırımlar ile AK Parti'nin kuruluşunu anlatan kısa filmlerin sunulduğu toplantıda, AK Parti Trabzon Milletvekili Mustafa Cumur'da bir konuşma yaptı.

Konuşmasına, salonda olduklarını bildiği TEKEL işçilerine 'hoş geldiniz' diyerek başlayan Cumur, ilçede yaptıkları hizmetler hakkında çeşitli bilgiler verdi.

Bu sırada salonda bulunan ve Akçaabat Yaprak Tütün İşletme Müdürlüğünde görevli oldukları belirtilen bir grup TEKEL işçisi, alkışlar eşliğinde slogan atarak dışarıya çıkmaya başladı.

İşçilerin dışarıya çıkışı sırasında programa katılan bazı vatandaşlar, protestoya tepki gösterdi. Bu arada işçiler ile vatandaşlar arasında da sözlü tartışmalar yaşandı.

Protestolarını salon dışında sürdüren işçiler, daha sonra olaysız bir şekilde dağıldı.

Yaşananları bulunduğu kürsüden takip eden AK Parti Trabzon Milletvekili Cumur, TEKEL işçileriyle ilgili süreçte kimsenin mağdur edilmediğini ifade ederek, şunları kaydetti:

''Hak isteyebilirsin ama devletin imkanları bu, özelleştiren bir kurumdasın sen. Sayın başbakan size 'ben sizi dışarı bırakmıyorum' diyor. En düşük alan (kıdem tazminatı) 40 bin lira alacak arkadaşlar. Bugün bu toplantıda öğretmenlerimiz var ve üniversite mezunu kendileri. Sorun bakalım 30 yıl çalışan bir öğretmen kıdem tazminatı kaç lira alıyor.''