BIST 10.612
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.428,33
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'ı kızdıran milli içki sloganı

Başbakan Erdoğan milli içkinin ayran olduğu görüşünü bugün de tekrarladı, eleştirilere böyle cevap verdi.

Abone ol

 İNTERNETHABER - Başbakan Erdoğan, alkole karşı sözleri nedeniyle bugün bir gazetede çıkan 'Tek devlet, tek bayrak, tek milli içki' ifadesine tepki gösterdi.

Sağlıklı nesil için milli içki olarak ayranı dedesinden öğrendiğini açıklayan Erdoğan, alkolle mücadelenin anayasal bir görev olduğunu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen 22. Müstakil Sanayici İşadamları Derneği (MÜSİAD) Olağan Genel Kurulu'nun açılışında konuştu. İşte o mesajlar

BUGÜN BİR TANESİ YAZIYOR

Bugün bir tanesi öyle yazıyor. 'Tek devlet, tek bayrak, tek milli içki'. Ben, Yeşilay toplantısında, Türkiye'nin parlamentosunda ilk çıkan 5 yasasının birinden bahsettim. Yani alkolle mücadele yasası. Bu iş ne kadar önemli o ki ilk çıkan yasalardan biri bu. Öyle bir dönem geliyor ki bunlar birayı milli içki diye tanıtıyor.

Anayasa'nın 58. maddesi

Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müsbet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır.
Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır.

KISIRLAŞTIRMA SÜRECİ

Bu ülkede malesef ilaçlarla kısırlaştırma süreci başlattılar. Bayrak açtığınız zaman laiklik düşmanı dediler. Ben milletimin çoğalmasını istiyorum onlar azalmasını istiyor. Aramızdaki fark bu. Bahaneleri hazır. Eğitimsiz nesilden ne olur. Zengin ailelere bakın 1 ya da 2 çocuğu var. Para var niye yapmıyorlar. Ekonominin en temel unsur insandır. 

Türkiye şuan genç nüfusuyla övünüyor ama 2040 yılına geldiği anda Türkiye artık yaşlılar milleti arasında girmiş olacak ki bu en büyük tehlike. Buradan çağrımı yeniden yapıyorum. Ve milli içki olarak ayran içmeyi öneriyorum.

MİLLİ İÇKİ AYRANI DEDEM ÖĞRETTİ

Sağlıklı nesil için bana dedem milli içki olarak ayranı öğretti. Biri varsın votkasını içsin. Biz anayasanın 58. madesi gereği neyse onu yapıyoruz.  58. maddenin gereğini yapmak başbakanın görevidir, parlamentonun görevidir.

KAFA KIYAK

Kampüs içinde alkol içiliyor. Oraya aydınlanmaya gelen genç orada kafayı buluyor.Ondan sonra eline bilgisayar alacağına döner bıçağı alıp arkadaşına saldırıyor. Kafa kıyak çünkü.  Hak neyse yapmak zorundayız. Milletiminin yanında yer almak zorundayız.


  ERDOĞAN'IN MİLLİ İÇKİ AYRAN SÖZLERİ  

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Global Alkol Politikaları Sempozyumu'nda "Bizim milli içkimiz ayrandır" dedi. O konuşmayı okumak için TIKLAYIN.


  ERDOĞAN MİLLİ İÇKİMİZ AYRAN DEYİNCE TWİTTER YIKILDI...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan "Milli içkimiz ayrandır" dedi Twitter karıştı.

İşte o twitler

*Basbakan Erdogan "Milli ickimiz Ayrandir, ayran icin" dedi. Not: Ayran icmek guzel uyumanizi saglar... (DEVAMI)
erdoğan-ayran-dedi-twitter-yikildi.jpg