BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,88
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'ı doğrulayan BÇG belgeleri

Başbakan Erdoğan'ın fişlendiği iddiasını doğrulayan Güven Erkaya imzalı BÇG belgelerine ulaşıldı.

Abone ol

28 Şubat'ın Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya, askeri birliklerden, valiler ve belediye başkanlarının yanı sıra, sendika, dernek, fakülte ve basın kuruluşları yöneticilerinin siyasi görüşleri hakkında da bilgi istemiş

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan dün gerçekleştirdiği grup toplantısında 28 Şubat'ta şiir okuduğu için hapse atıldığını fişleu.20120418090120.jpgndiğini söyledi. Sabah gazetesinde bugün Batı Çalışma Grubu'nun vali, büyükşehir belediye başkanları ve belediye başkanlarını hedef alan fişleme belgeleri yayınlandı.

BÇG'NİN İHTİYACI

BÇG'nin başı olduğu belirtilen dönemin Deniz Kuvvetleri Komutanı Güven Erkaya'nın emri ile kaleme alınan fişleme belgesinde vali ve belediye başkanlarının siyasi görüşleri ve yönlerinin belirlenerek Batı Çalışma Grubu karargahına iletilmesi isteniyor 5 Mayıs 1997 günlü belgede.hedef alınan yalnız valiler, büyükşehir belediye başkanları ve belediye başkanları değil. "Batı Çalışma Grubu Bilgi İhtiyaçları" başlığı altında il ve ilçelerdeki kurum ve kuruluşların yöneticileri hakkında da bilgi isteniyor. İşte yöneticileri ve muhteviyatları hakkında bilgi istenen kurum ve kuruluşlar:
* Tüm dernek, vakıf, meslek kuruluşları, işçi ve işveren sendikaları ve konfederasyonların yöneticileri
* Fakülte, Enstitü ve Yüksekokul yöneticileri
* İl Genel Meclis ve belediye meclisi üyeleri
* Siyasi parti il ve ilçe teşkilat yönetim kadroları
* Yerel TV, radyo, televizyon, gazete, dergi ve diğer basın-yayın kuruluşları yöneticileri

ERKAYA'NIN EMRİYLE

Toplanan bilgilerin gizlilik esasına riayet edilerek BÇG'yi bünyesinde barındıran Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na gönderilmesi talep ediliyor. Koramiral Aydan Erol imzalı belgede "Deniz Kuvvetleri Komutanı emriyle" ibaresinin bulunması dikkat çekiyor. Bilindiği gibi Dönemin deniz kuvvetleri komutanı Güven Erkaya'ydı. Belgenin tüm kuvvet komutanlıklarının yanı sıra Deniz Kuvvetlerine bağlı bütün birliklere de gönderilmesi dikkat çekiyor.