BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,07
ALTIN 2.307,34
HABER /  DÜNYA

Aynı aileden 65 kişiyi katlettiler!

Suriye'de rejim karşıtı olduğu için Esed ve PKK işbirliğiyle öldürülen Kürt lideri Temo'nun oğlu konuştu!

Abone ol

Temo, babasının Kürtler ile Arapları bir araya getirmeye çalıştığı için rejim tarafından katledildiğini söyledi. Akan kanın durması için uluslararası toplumun harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Bugün gazetesinde yer alan habere göre, Suriye'deki Kürt muhalefetinin sembol isimlerden biriydi Meşal Temo. Rejim karşıtı olaylarda başrol oynadı ve Kürt gençle1.20120418093405.jpgrin örgütlenmesi için çalıştı. Ancak geçtiğimiz yıl maskeli bir grup tarafından katledildi. Suikast sırasında babasının yanında olan ve kendisi de yaralanan Marsel Temo, Suriye devrimine muhalefet etmenin zorluklarını ve 'şehit' diyerek bahsettiği babasının neden katledildiğini anlattı.

REJİM KATLİAM YAPTI

Marsel Temo, 40 yıldır diktatörlüğün katliam yaparak birçok insanı hapse attığını söyledi. Temo, "Bizim ülkemizde onların emrine amade olalım diye her şeyi yaptılar. Rejimin amacı da Arap ve Kürtleri birbirine düşürerek, kendi yerini güçlendirmektir. Kürtler 2004'te Esed'e karşı 1.20120418093136.jpgayaklandı amabu kanlı şekilde bastırıldı. Babamda Kürtler ile Araplar arasında bir sorun olmadığı güvenini oluşturdu. Şehit Temo, sorunların barışçıl şekilde özgür ve tüm halkların birlikte yaşadığı bir Suriye'de aşılacağını savunuyor ve her yerde bunları anlatıyordu. Ama intifadan sonra Kürtlere karşı baskılar ve katliamlar daha da arttı" dedi.

Aynı aileden 65 kişiye infaz

Suriye'de Beşşar Esed rejimi, aynı aileden olan 65 kişiyi katletti. Suriye ordusunun 3 Nisan'da İdlib'in kuzey batısındaki 14 bin nüfuslu Teftenaz Kasabası'na düzenlediği saldırıda 280 kişinin öldüğü, cesetlerin çoğunun tanınmaz hale geldiği iddia edildi. Ebu Ahmed kod adını 1.20120418093238.jpgkullanan kaynak, ölenlerden kimliği tespit edilen 65 kişinin aynı aileden olduğunu belirtti.

Ebu Ahmed yaptığı açıklamada, "Suriye ordusuna bağlı helikopterler İdlib'in kırsalında bulunan kasabamızı bombaladıktan sonra tanklarla evlerimizi top atışına tuttu" dedi. Şebbiha güçlerinin genç erkekleri bir meydanda toplayarak astığını da anlattı.

'Esed gitmeden sorun bitmez'

Babasının barışçıl ve milli bir projeyle baskı rejiminin ortadan kaldırılması için çalıştığını 1.20120418092921.jpgsöyleyen Temo, "Babam, devrimin barışçıl olmasını istedi. Şehit Temo'ya rejimin barbarlığı engel oldu. Suriye Milli Meclisi'ni kurmaya girişti ve öldürüldü. Suriye halkı bu davayı ve bayrağı devraldı. Herkes, Esed gitmeden bu sorunların çözülmeyeceğinin bilincinde" diye konuştu.

Uluslararası toplum harekete geçmedikçe kan akmaya devam edeceğine işaret eden Temo, "Dünyanın harekete geçerek bu diktatörün gitmesini sağlaması gerekiyor. 40 yıldır bu rejimin acılarını yaşıyoruz. En sonunda halkın dayanacak gücü kalmadı. Devrim olduğunda da zaten halk hep birlikte ayaklandı. Halk aç ve perişan bir haldeyken rejim kendi hükümranlığını sürüyor. Muhalefet yapmak da oldukça zor."