BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,84
ALTIN 2.417,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan son dakika tahliye kararı açıklaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan son dakika tahliye kararları krizi açıklaması geldi. Erdoğan 'Karar Pensilvanya'dan geldi' dedi

Abone ol

14 Aralık Cemaat Operasyonu'nda tutuklanan 75 polis ve Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca için çıkarılan tahliye kararına Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi.

Tahliye kararlarını veren mahkemeler için "Yetki gaspı yapan bir yargı merci" diye bahseden Erdoğan, tahliye kararına ilişkin talimatın Pensilvanya'dan geldiğini söyledi ve ekledi:

"Örgütün içinde yer alanların bedelini ödemesi lazım."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kuveyt'e hareketi öncesi Esenboğa Havalimanı'nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. 

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

HSYK GEÇ BİLE KALD!

Yetki gaspı yapan bir yargı merci var. HSYK’nın toplantısı geç kalmış bir toplantıdır. 23 Nisan tatili gününde başlattılar. Gece sabaha kadar çalışma yürüten, odası kilitli, kimseye kapıyı açmadan sürdüren bir hakim. Çok tehlikeli, çok sıkıntılı bir durum. HSYK karar vermeden benim açıklama yapmam doğru olmaz.

Bazı milletvekilleri adliye sarayına gidiyor. Yargıyı baskı altına alamazsınız. Bunlara oraya giriyor ve içeri giriyorlar. Milletvekillerin içeri girmesi yanlış bir olay. Bunların hukukla alakası yok, hukuk dışı.
Pensilvanya'dan alınan bir talimat söz konusudur. Bu örgütün içinde yer alan herkesin bedelini ödemesi lazım. Bu ülke rast gele bir ülke değil. Öyle isteyenin istediği gibi adeleti tezil etme hakkı yoktur.


ekran-resmi-2015-04-27-15.28.32.png 

KKTC YENİ CUMHURBAŞKANI'NIN SÖZLERİ

KKTC yeni Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın Türkiye ile Kıbrıs arasındaki 'anavatan-yavru vatan' ilişkisinin değişmesi gerektiği yönündeki sözlerini de sert dille eleştirdi:

"Erdoğan Akıncı'yı kastederek "Ağzından çıkanı kulağı duyması lazım. Onların baktığı açıdan Kıbrıs'a bakamayız. KKTC yavru vatandır. Bir ananın yavruya bakması aynı şekilde devam edecektir. Dikkatli olması lazım" dedi.

ÇANAKKALE'DEKİ KUTLAMALAR

Erdoğan, muhalefetin 'Çanakkale'ye bizi davet etmediler' eleştirisine yanıt verdi. Erdoğan, "Bir kez geldiler mi Çanakkale'ye? Ben görmedim. Farklı yerlerde törenler düzenledilerse onu da bilmem" diye konuştu.

ERİVAN'DAKİ TÖRENE PUTİN'İN KATILMASI

Erdoğan son olarak 1915 olaylarının 100. yıldönümü nedeniyle Erivan'da düzenlenen törene ilişkin sorular yöneltildi. Erdoğan, Erivan'daki törenlere katılan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande'ın 'soykırım' ifadesini kullanmasını eleştirdi. 

ÜZGÜNÜM, KIRGINIM!

Erdoğan şunları söyledi:

"Rusya'nın ilk kez kullandığı bir ifade değil. Ben Putin'in bu ifadeyi kullanmasına üzgünüm, kırgınım. Rusya kendi tarihini masaya yatırması lazım. Ukrayna'da olanlar ortada, Dones, Kırım ortada. Bunların da hesabını versinler. Kaldı ki Türkiye bir soykırım yapmamıştır. Biz arşivlerimizi açıyoruz. Ermenistan da 3. ülkelerde açsın. 

AB'nin aklı başına yeni geldi. Türkiye arşivlerini açsın diyorlar. Biz zaten söylüyoruz. 1.4 milyon Ermeni neredeymiş?

Fransa'da 600 bin Türk var. Onların bu noktadaki yaklaşımını hiç dikkate almadan bu sözleri söylemek yanlıştır. Oraya gelen iki devlet başkanı olmuştur. Onlar Türkiye'ye saldırı için bunu düzenledi. Bize de 20 devlet başkanı, hükümet başkanı, bakanlar gledi. Biz işi Ermenistan'a yönelik bir saldırı planı olarak düşünmedik. Bizim Ermenistan halkı değil, Ermeni yönetimi ve Ermeni Diyasporası'dır."