BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan son dakika AK Saray açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika AK Saray'daki oda sayısını açıkladı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son dakika yaptığı açıklamada AK Saray'ın oda sayısına ilişkin tartışmalara noktayı koydu. Erdoğan, AK Saray'ın 1000 değil, 1150 odası olduğunu açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çırağan Sarayı'nda düzenlenen Anadolu Aslanları İş Adamları Derneğinin (ASKON) 9. Olağan Genel Kurulu'na katıldı.

BİN 1150 KÜSUR ODASI VAR

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile ilgili eleştirilerine cevap veren Erdoğan, “Cumhurbaşkanlığı Sarayı için her şey konuşuluyor. Sanki burası benim kişisel sarayım. Ve belli ki herhalde dünyayı da gezmemiş, görmemiş bu tür şeyleri de bilmiyor. Devlet yönetimi nedir zaten böyle bir şeyden anlamaz. SSK’yı ne hale getirdiğini bilirsiniz. Şimdi çıkmış başka başka şeyler söylüyor. Benim milletimin buna inanacağını sanmıyorum da. ‘Bin odalı diyorsun ya!’ yanlış söylüyorsun. Bin odalı değil, bin 150 küsur odası var. Bunu da bilmiyor. Biz şu anda yeni bir cumhurbaşkanlığı teşkilat şemasıyla cumhurbaşkanlığı ihtiyacına cevap verecek bir proje orada uyguladık.” ifadelerini kullandı.

‘BUCHİNGHAM SARAYI 7-8 MİLYAR DOLARA MALOLDU’

“Burası bana ait bir saray değil, millete ait bir saray.” diyen Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Milletin sarayını hazmedemiyorlar. Birisi çıkıyor bakıyorsun 1 milyar dolar, birisi daha farklı şeyler. Koltukların hesabı dahil değil falan filan. Buckingham Sarayı sadece restorasyona giriyor. Rakam 5 milyar pound. Yaklaşık 7 – 8 milyar dolar. Bu sarayların sayısı belli mi orada? Buna benzer ne saraylar var. Türkmenistan’da Astana bunun gibi yüzlercesiyle dolu. Bunlar hakikaten Türkiye’nin büyümesinin düşmanı. Bunlar birinci köprüye, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’ne, Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ne karşı çıkmadılar mı? Marmaray’a karşı çıkmadılar mı? Kendileri kullanmadılar ama cumhurbaşkanı adayları kullandı. İsteseler de istemeseler de biz Türkiye’yi büyütmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

ekran-resmi-1436-02-14-12.18.02-pm.20141206122244.png