BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,03
ALTIN 2.464,25
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan şok edecek Balyoz sırrı!

Ukrayna'nın Kiev kentinde gündeme dair açıklamalar yapan Erdoğan gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu

Abone ol

Balyoz davası hakkında konuşan Erdoğan, "CD'leri biliyorsunuz. Acaba Cumhuriyet yürüyüşleri niye yapıldı? Buralardan çıkan karanlık tablolar var." dedi. "Kamuoyunun bildiğinden daha karanlık tablolar mı var?" sorusuna, "Var tabii canım." karşılığını verdi.

Erdoğan, Ukrayna’nın başkenti Kiev’de gazetecilerin gündeme ilişkin sorulara verdiği yanıt verdi.  ; Erdoğan'ın gündeme bomba gibi düşecek Balyoz'la ilgili sözleri;

BUNLARI KALEME ALACAĞIZ

Biz Türkiye Cumhuriyeti devletini yönetiyoruz. Şu anda söyleyebileceklerim var, söyleyemeyeceklerim var. Herşeyi, her zaman, her yerde söyleyemeyiz. Ama Allah izin verirse biz bunları ileride kaleme alacağız. Bunlar niye yaşandı? Balyoz’da CD’leri filan biliyorsunuz. Acaba Cumhuriyet yürüyüşleri niye yapıldı? Buralardan çıkan karanlık tablolar var. Ama ben bildiğimi söyleyemem. Arapların bir sözü vardır. Sırrı şöyle tarif ederler. ‘İki dudağın arasından çıktı mı esiri olursun.’ Bizim de bazı sırlarımız var. Fatih, ‘Sakalım bilse sakalımı keserim’ demişti.

İSTİFA OLMASA NECDET PAŞA BURADA OLAMAZDI

(Genelkurmay Başkanı neden hedef alınıyor?)
BAZI köşe yazarları, hükümete yalakalıktan, kabiliyetinin olmadığından bahsediyorlar, bunlar çok çok gayriciddi yaklaşım tarzları. Işık Paşa (Koşaner) eğer istifa etmemiş olsaydı, bugün Necdet Paşa burada olmayacaktı. Genelkurmay Başkanlığı için elimizde kalan en kıdemli tek isim olarak Necdet Paşa’yı getirmemiz gerekti. ‘Başbakan’ın, iktidar partisinin yalakasıdır’ ifadesini kullanmak hangi dille izah edilebilir? Bunu neye yakıştıracağız? Bu Genelkurmay Başkanımızı ve arkadaşlarını tahrip etmiyor mu?

KOLAYSA 10 YIL ÖNCE YAZSAYDI

10 yıl önce kolaysa bir köşe yazarı çıksa böyle bir yazı yazsaydı. Yazabiliyor muydu? Şimdi yazıyor. Elini başının arasına alıp ‘Biz 10 yıl önce bunu yazamıyorduk, şimdi nasıl yazar hale gelebildik’ diye sorması lazım. Demokrasi şu bu tamam da demokrasi sadece siyasetçi için değil ki. Medyanın ve herkesin daha hassas olması lazım.

EL PENÇE DİVAN DURANLAR

Şimdiye kadar kalkıp askere zerre kadar eleştiri yapamayanlar şimdi niye başladılar? El pençe divan duranlar niye başladılar? Bu noktada elimizde çok şey var. Dosyalar var. Emir alanları, falan kişiden talimat alıp başlık atanları biliyoruz. Ama bu dosyaları açmak istemiyoruz. Eleştirilecek bir şey varsa tabii ki eleştirilebilir, ama bunu ayağa düşecek şekilde yapmamak lazım. Ben başından beri kaçması mümkün olmayanların, komuta kademesinin tutuksuz yargılanmasını savundum. Belki tutuksuz yargılanmaları mümkün olsaydı, yazı yazanlar açısından tablo farklı olurdu. köşe yazarları neye göre kaliteyi ölçebiliyor? Ne zamandan beri kalite kontrol memuru oldular?