BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,60
ALTIN 2.408,99
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan saldırıyla ilgili ilk açıklama!

Erdoğan, Azerbaycan ziyaretinde Aliyev'le birlikte yaptığı basın toplantısında Sultangazi patlamasıyla ilgili ilk kez konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Türkiye-Azerbaycan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi (YDSİK) toplantısı sonrası ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantı öncesi iki ülke arasındaki protokol anlaşmaları imzalandı.

İkili imza töreninin ardından ortak basın açıklaması yaptı.

İşte Aliyev'in konuşmasından satırbaşları;

Aramızda fikir ayrılığı yok. Önemli meselelerde düşüncelerimiz aynı. Biz birbirimizi destekliyoruz.Bizim dünyadaki rolümüz artıyor. Birbirimize destek vermemiz ülkelerimizin önemini daha da artırır. Karabağ işgal edilmiştir.

BİRLİKTELİĞİMİZ DEVAM EDİYOR

Adalet bozulmuştur. Biz barıştan yanayız. Ancak Ermenistan'ın tavırları işi zora sokmaktadır. Türkiye'ye bu konuyla alaklı tutumundan ötürü teşekkür ediyorum.

Enerji sektöründeki birlikteliğimizde devam etmektedir. Azerbaycan, Türkiye için iyi bir gaz teminatçısı olacaktır. Azerbaycan gazı Türkiye üzerinden Avrupa'ya ulaşacaktır.

Bizim ilişkilerimizde iki halkın birbirine kardeşliği hakimdir.

SINIRDA VİZE UYGULAMASI

Biz bütün sahalardaki çalışmaları halletmekten yanayız. Bir süre önce Türkiye, Türk devletlerine vize konusunda büyük kolaylık sağladı. Biz de bu meseleye nail olmaktan yanayız. Gerekli prosedürler henüz tamamlanmadı. Gerekli çalışmalar yapıldıktan sonra Türk vatandaşları vizesiz giriş yapabilir.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

Ev sahipliği noktasında değerli gardaşıma şükranlarımı iletiyorum. Bize Gebel şehrini tanıtmaları üzerine de ayrıca şükranlarımı iletiyorum. Bugün önemli bir görüşme gerçekleştirdik.

'İKİ DEVLET TEK MİLLET'

Enerji alanında attığımız önemli adımlar var. Bu noktada bakan arkadaşlarımızda gerekli görüşmeleri yaptılar. Bu görüşme iki ülke arasındaki bakanlar kurulu toplantısı görüşmesi gibidir. Geleceğe dair neler yapabileceğimizi konuştuk. Kısa bir süre içersinde 5 milyar dolarlık dış ticaret hacmini gerçekleştirebiliriz. Büyüyen ve gelişen bir Azerbaycan ile büyüyen gelişen bir Türkiye var. Biz iki devlet tek millet olarak bu sürece asıldığımız sürece önümüze hiç bir engel çıkamaz.

Uluslararası alandaki dayanışmamızda örnek teşkil edebilecek noktada.

Aramızdaki kültürel ilişkilerde dayanışma içinde devam ediyor. Kurumsallaşma konusunda attığımız adımlar var. Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu çalışmaları devam ediyor. Türkiye ve Azerbaycan'ı demiryolu ile birleştirecek bir çalışmanın da temelini atıyoruz.

SULTANGAZİ'DEKİ PATLAMA

Öncelikle Sultangazi'deki terörist saldırıyla alakalı üstlenen grubu biliyoruz. Burada 1 şehidimiz var. Bunun yanında 4 polisimiz ve 2 vatandaşımız yaralandı. Kendilerine acil şifalar diliyorum. Şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bu olayla ilgili ilintiler emniyet kaynakları tarafından takip ediliyor.

SURİYE'DEKİ SEÇİMLERİN KIYMETİ YOK

Suriye'de yapılacak seçimlerin inandıcılığı yoktur. Suriye'de tamamıyla iç savaş havası var. Böyle bir ortamda yapılacak seçimin sonucu şimdiden bellidir. burada sağlıklı bir yapıya geçilmeden yapılacak seçimlerin hiç bir kıymeti yoktur.

Ermenistan'la gerekli sorunlar çözülmediği müddetçe bir kapı açmamız sözkonusu değil. Ermenistan'ın işgal ettiği yerlerden çıkması lazım. Bu noktada Ermenistan'la ilgili duruşumuz bundan önce nasılsa bundan sonra da o şekilde olacaktır.