BIST 10.915
DOLAR 32,22
EURO 35,02
ALTIN 2.504,96
HABER /  GÜNCEL

Erdoğandan Rabiaya vize!

Uygurların Annesi diye bilinen Rabia Kader daha önce iki kez başvurmuş ama Türkiye ona vize vermemiş. Erdoğan devreye girdi.

Abone ol

İNTERNETHABER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan İtalya'daki G-8 toplantısına giderken havaalanında gazetecilerin sorularını yanıtladı. "Ruhban okuluyla ilgili bize bir talep gelmedi" diyen Erdoğan, Uygurların Annesi olarak nitelendirilen Rabia Kader'e isterse vize verileceğini de sözlerine ekledi.

Erdoğan şunları söyledi:

CUMHURBAŞKANININ İSTEDİĞİ EK DÜZENLEME

'(Askerin sivil mahkemede yargılanmasının önünü açan yasayla ilgili Cumhurbaşkanının istediği ek düzenleme) Konuyu daha değerlendirmedik. Gerekli adımları değerlendirip atacağız.

RUHBAN OKULU İÇİN BİZE TEKLİF YOK

Ruhban okulu konusuyla ilgili bize gelmiş herhangi bir teklif, talep söz konusu değil. Gelirse o zaman değerlendireceğiz.

KORSANLARIN KAÇIRDIĞI TÜRK GEMİSİ İLE İRTİBAT KURULMADI

Şu anda pazarlık söz konusu değil. Gemi demirlemiş vaziyette. Fırkateynlerimiz hemen çevresinde. Bir sessizlik söz konusu. Dün de gerekli açıklamayı sayın bakan yaptı. Buradaki personelin hayatı bizim için çok önemli. İrtibat kuramadık henüz. İrtibat kurduktan sonra ne yapacağımıza karar vereceğiz. TSK da sürecin içinde zaten. Onlarla da irtibat halindeyiz. Umarım aklıselimin hakim olduğu bir ortamda bu süreci tamamlarız.

ÇİN'DEKİ KATLİAMI G-8'DE GÖRÜŞECEĞİM

Dışişleri Bakanlığımız konuyla ilgili Çin Büyükelçisini Bakanlığa çağırarak gerekli uyarıları yaptı. Bunun bir vahşet olduğunu ve bu vahşetin bir an evvel son bulması gerektiğini söyledik. G-8'de bu konuyu ben ayrıca dünya liderleriyle görüşeceğim. Türkiye olarak böyle bir vahşete sessiz kalmamız mümkün değil. Bu konudaki girişimlerimiz sürdürmeye devam edeceğiz. Gerek Sayın Cumhurbaşkanı düzeyinde gerekse Başbakanlık ve Dışişleri düzeyinde her türlü girişimi bulunmaktayız bulunacağız.

RABİA KADER'E VİZE VERİRİZ

"Rabia Kader'in vize talebi konusunda bize herhangi bir başvuru gelmemiştir. Bugün gazetelerde okuduğuma göre daha önce başvurmuş. Gelirse biz bu vizeyi veririz.'