BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan paralel yapı açıklaması!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Sabiha Gökçen Havalimanı, Türk Hava Yolları Teknik AŞ Havacılık Bakım Onarım Merkezi'nin açılış törenin yaptığı konuşmada "Gezi olaylarının ve 17-25 Aralık girişimlerinin hedeflerinden biri bu projeydi. Aynısını şehir hastaneleri için yapmaya çalışıyorlar. Benim özel projemdir bu. 12 yıldır bunun hayaliyle yaşıyorum. Uydurma delillerle 4-5 yıldır temel atmaları dahi engellenmeye çalışılıyor" dedi.

Paralel yapının tüm oyunlarına rağmen ilerlemeye devam ediyoruz ve edeceğiz diyen Erdoğan şunları söyledi...

"THY BİR NUMARA OLDU"

Türkiye'de THY bir numara oldu. Türkiye'nin tüm meseleri gibi bu konuyasa el attık. Süratla yeni projeleri hayata geçirdik ve geçireceğiz. 2013 yılında iç hat yolcu sayısı 9 milyondan 76 milyon olarak gerçekleşti. Aynı şekilde yurt dışında 60 noktaya uçuş yaparken 236 noktaya çıkardık.

Hizmet süresi sürekli arttı. Ordu-Giresun arasında ilk kez deniz ortasında bir havayolu inşa ettik. Alt yapısı bitti, gittim gördüm ve yıl sonuna kadar üst yapısı da bitecek. Artvin Rize arasında da bir havalimanı yapılıyor. Vatandaşlar alternatif olarak bu ulaşım yollarını kullanacak. Geldiğimizden bu yana bu adımları attık. Adana-Mersin arasında yapacağımız havalimanı devam ediyor.

İstanbul'a yapmakta olduğumuz yeni havalimanı ile ilgli çalışmalar devam ediyor. Bu proje gerçekten önemli. Dünyanın en büyüğü olacak bu havayolunun ilk etabını 2017 yılında açmayı düşünüyoruz.

"TEMEL ATMALARI ENGELLEMEYE ÇALIŞIYORLAR"

Paralel yapının engellerine rağmen tüm temelleri attık. Çalışmalar ve inşaatlar tüm hızıyla devam ediyor. Kimse bizi yolumuzdan döndüremez.

Hem gezi olaylarının hem paralel devlet yapısı kalkışmasının hedeflerinen biri de 3. havalimanı bu projeydi. Türkiye dünyada birinciliği bu alanlarda almasın diye çok uğraştılar. İsteseler de istemezeler de alacağız, yapacağız, gerçekleştireceğiz.

Aynısını şehir hastaneleri için yapmaya çalışıyorlar. Benim özel projemdir bu. 12 yıldır bunun hayaliyle yaşıyorum. Uydurma delillerle 4-5 yıldır temel atmaları dahi engellenmeye çalışılıyor. Marmaray projemizi bir 4-5 yıl ertelediler. Çünkü bu projelerin içinde yer alan iş adamları tutuklanacak şirketleri çökertilecek ve böylece proje iş göremez hale gelecekti. Uyduırma kararlarla başlatılan kalkışma başarıya ulaşsaydı havalimanı projesi rafa kaldırılacaktı. Ülkesini milletini seven hiçbir kişinin bu ihanetin yanında köşesinde yer alması mümkün değildir.

"MARMARAY PROJEMİZİ 4-5 YIL GECİKTİRDİLER"

Marmaray projemızı bile 4 yıl 5 yıl ertelediler. Tüm iş adamları tutuklanacak, böylece proje uygulanamaz hale gelecekti. Aama bu proje ön görddüğümüz gibi devam ediyor. Milleti seven hiçbir kesimin bu oyunun içinde yer alması mümkün değildir.

Türkiye'nin böğrüne saplanmak istenen bu hançeri kararlı bir şekilde üzerine giderek engellememiş olmasaydık, diğer ülkelerden farkımız olmazdı. Bir Ukrayna bir Mısır olurduk...Yıllar boyunca Türkiye'yi büyütmek için uğraşırken birileri de karanlık döneme itme içerisinde oldu. Herşeyi bilen ve gören o irade ülkemizi bir kez daha korudu, uçurumun dibinden çevirdi.

"PENSİLVANYA'NIN OYUNLARI APAÇIK ORTADA"

Pensilvanya'nın da, onunla birlikte olanın da oyunları apacık ortaya çıktı. Artık bunların kimseyi kandırması söz konsusu değildir. Zaman onların aleyhine işliyor. Türkiye'nin artık önü açıktır. Biz çocuklarımızın, torunlarımız geleceği için mücadeleye devam edeceğiz. Bizim için esas olan tek şey milletimizin iradesidir. Türkiye sözü dinlenir bir hale gelemezse umudunu bu al bayrağa bağlamış mazlumların da umudu söner. İslam dünyası Türkiye'ye bakıyor. Ne der, ne diyor acaba Türkiye imdadımıza yetişecek mi diye bakıyor. Bizim uçaklarımız sadece yolcu taşımıyor umudu da taşıyor.

Bir kez daha açılışını yaptığımız merkezin hayırlı olmasını diliyorum. 

Yarın rahmet ayının içerisine giriyoruz. Ramazan'ın ülkemiz milletimiz için ve cumhurbaşkanlığı seçmi için hayırlı olmasını diliyorum. Şükranlarımı sunuyorum