BIST 9.142
DOLAR 32,39
EURO 35,03
ALTIN 2.326,59
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Kazım Koyuncu Hayde dinle filmi çekiliyor

Kazım Koyuncu ölüm yıldönümünde anılırken yakında hayatını anlatan filmi de vizyona girecek.

Abone ol

Kazım Koyuncu'yu Türkiye Karadeniz müziğine verdiği canla tanıdı, Hayde ve Dido gibi klasikler arasına giren şarkıları ile çok sevdi. 2004 yılının sonlarında kansere yakalanan Kazım Koyuncu, 33 yaşında geride unutulmayacak şarkılar bırakarak yaşama veda etti.

1972 yılında Artvin Hopa'da doğan Kazım Koyuncu, İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler fakültesini yarım bırakıp müziğe kendini adamıştı.

Kazım Koyuncu nasıl bir adam olduğunu verdiği bir röportajda "Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. Ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem" diyerek özetliyordu.
kazim-koyuncu-.jpg
GÜLBEYAZ DİZİSİ İLE ZİRVEYE ÇIKTI

Kazım Koyuncu çeşitli müzik grupları ile başladığı çalışmalarını 2000'lerin başında tek başına yürütmeye başlamış ve Kanal D'de yayınlanan Gülbeyaz dizisinin müzikleri ile yurt çapında tanınmıştı.

HAYDE ŞARKISI İLE ZİHİNLERE KAZINDI

Karadeniz müziğinin güçlü temsilcilerinden Fuat Saka, Volkan Konak ve Bayar Şahin ile birlikte düzenledikleri, büyük ilgi gören Hey Gidi Karadeniz konserler dizisinin de öncülüğünü yapan Kazım Koyuncu, Nisan 2004'te çıkardığı ikinci solo albümü Hayde ile unutulmazlar arasına girdi.



FİLMİ ÇEKİLİYOR


Onur Aydın ’ın ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ kitabından aynı isimle beyazperdeye aktarılan ve amansız hastalığı nedeniyle 33 yaşındayken aramızdan ayrılan, Kazım Koyuncu’nun hayatından bir kesiti konu alan film , ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ filmi sanatçının 43’üncü doğum günü olan 7 Kasım’da vizyona girecek.

Yapımcılığını Gülay Kuriş’in üstlendiği filmin yönetmeni ise Onur Aydın. ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ filminde; Kazım Koyuncu’nun hayatının yanı sıra Çernobil faciası, yabancı kadın ticaretinin doğuşu ve Trabzonspor’un 1995-1996 yılında bir golle şampiyonluğu kaçırması da konu ediliyor. Filmde; Engin Hepileri, Altan Erkekli, Devrim Saltoğlu, Sevtap Özaltun, Erkan Köstengil, Sait Genay, Settar Tanrıöğen, Hüseyin Avni Danyal, Elena Viunova ve Serap Aksoy gibi isimler rol alıyor.


Onur Aydın’ın aynı isimli kitabından sinemaya uyarladığı ‘Yağmur-Kıyamet Çiçeği’ isimli filmde, Kazım Koyuncu’yu oynayan Engin Hepileri rolü için ünlü sanatçı gibi saçlarını uzatıp, gitar çaldı. 7 Kasım’da vizyona girecek filmin çekimleri Artvin’de yapıldı.