BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Özel'e gaziler için gereğini yapın dedi mi?

Çözüm sürecini eleştiren gaziler hakkında Başbakan, Genelkurmay Başkanı’nı arayıp bunlala gereğinin yapılmasını istedi mi?.

Abone ol

Çözüm sürecindeki bazı adımlardan rahatsız olup, hükümeti eleştiren ve Başbakan Erdoğan ile MİT Müstaşarı Hakan Fidan hakkında suç duyurusu yapan gazi derneği ilginç bir iddiada bulundu.
Sözcü Gazetesi’nden Saygı Öztürk'ün yazısına göre, Gazilerle ilgili dernekler çeşitli faaliyetlerde bulunuyorlardı. Ancak bunlardan biri kendini Başbakan Erdoğan'ın hedefi haline getirdi. Gazi derneklerinin her yerde TSK’yı desteklediklerini anlatan Saygı Öztürk, bir dernek için dönüm noktasını şöyle anlattı:

HER ZAMAN TSKN'NIN YANINDA OLDULAR

“- Silvan’da 13 askerimiz şehit edilmişti. Jandarma Genel Komutanlığı’ndan ve Diyarbakır Jan-darma Bölge Komutanlığı’ndan “emniyetinizi sağlayamayız, gelmeyin” uyarısına rağmen üzerle-rinde şehitlerin ismi yazılı olan, arkasında bayrağımız bulunan tişörtlerle gidip Silvan ve Diyarba-kır belediyelerinin önünde basın açıklaması yaptılar, terörü ve TSK’ya yapılan haksız eleştirileri protesto ettiler.

OSLO İÇİN SUÇ DUYURUSU YAPTILAR

- Siirt’in Eruh İlçesi’ne gidip vatandaşlarla birlikte “Türk-Kürt kardeştir” mesajı verdiler.
- Oslo görüşmelerinde Reşadiye’de 7 askerimizin şehit edilmesi konuşulurken kullanılan dile de tepki gösterip Başbakan ve dönemin MİT yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulundular. İşte son olay, onları hedef haline getirdi.”

İŞTEN ATILDILAR, ETKİNLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Öztürk, bu son olaydan sonra Gazilerin başına gelmeyen kalmadığını pekçok program ve etkinliklerine engeller çıkarıldığını, kimilerinin bulundukları işlerden el çektirildiğini öne sürdü. Öztürk bunun sebebini ise Gazilerin dilinden anlattığı şu sözlerle açıkladı: 

ÖZEL'E 'GEREĞİNİ YAPIN' TELEFONU AÇTI MI?

“Başbakan, bu konuda Genelkurmay Başkanı’nı arayıp bunlarla ilgili ‘gereğinin yapılmasını istediğini’ de ekliyorlar. İşte, bundan sonra değişik protestolara katılan gazilerle ilgili özel bir çalışma yapılıyor.”