BIST 9.681
DOLAR 32,54
EURO 34,90
ALTIN 2.426,50
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan’dan önemli açıklamalar

Partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında sandık ve...

Abone ol

Partisinin İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşan Başbakan Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan konuşmasında sandık ve demokrasi vurgu yaptı.
Erdoğan, "Demokrasi, sandıkta başlar ve sandıkta tecelli eder. Her zaman ifade ediyorum sandık namustur. Eğer sandığı kabul etmiyorsanız, sizin demokrasiniz Sisi’nin demokrasisi olur" dedi.
Erdoğan, "Demokrasi konusunda Türkiye’de zihniyet inkılabı yaptık. Bu inkılap belki bugün tam manasıyla anlaşılamayabilir. Özellikle gençlerimiz bu günü 12 yıl öncesi ile kıyas edemedikleri için Türkiye’nin nereden nereye geldiğini tam manasıyla göremeyebilir ama üzerinden vakit geçtikçe son 12 yılın cumhuriyet tarihimiz içinde nasıl parlak bir dönem olduğu anlaşılacaktır. Biz 12 yıl boyunca kendi iktidarımızı güçlendirmek için değil ülkemiz için, bayrağımız için vatanımız için ve aziz milletimiz için çalıştık. yaptığımız her reformu demokrasi ve hukuku perçinlemek için yaptık. Örnek 2010 referandumu. Şu anda 230’u aşkın insan Anayasa Mahkemesi bireyse başvuru ile dışarı çıktı. CHP, MHP hepsİ şu an havalara girmişler. 2010 referandumunda ‘evet’ oyları yüzde 58 ile sandıklardan çıkmasaydı bugün bunlar çıkabilecek miydi? 2010 referandumuna ‘hayır’ diyenler şu anda evet oylarının neticesini aldılar. biz işte bu ülkenin huzuru için çalışan partiyiz. onar huzursuzluk için çalışanlar. hayır dediler. her türlü şeyi yaptılar. Biz bireysel başvuru hakkını getirdik. AİHM’ye gitseydiler oradan böyle bir netice alabilirler miydi. AİHM leyhlerinde bile karar verse biz Türkiye olarak beli bir bedel verirdik içeride kalmaya devam ederlerdi. yani içeriden çıkamazdı. Şimdi hepsi çıktı mı çıktı. Şu anda onlardan teşekkür beklemiyoruz ama bu ülkede hukuk mücadelesini kimlerin verdiğini bilsinler o yeter” diye konuştu.
(İHA)