BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.439,86
HABER /  GÜNCEL

35 ile müjde

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 35 ilde hayvancılığa büyük destek geleceğini ifade etti. <br/>Gıda, Tarım ve Hayvancılı...

Abone ol

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker, 35 ilde hayvancılığa büyük destek geleceğini ifade etti.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehmet Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala, Erzurum’da düzenlenecek, "Yeni Hayvancılık Projeleri Lansmanı" toplantısına katılmak üzere kente geldi.
Bakan Ala’dan önce kente gelen Bakan Eker, havalimanında Vali Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, kurum müdürleri, partililer ve ilçe belediye başkanları tarafından karşılandı. Ardından Vali Altıparmak’ı makamında ziyaret eden Eker, burada yaptığı açıklamada, Erzurum’da yapılacak "Yeni Hayvancılık Projeleri Lansmanı" toplantısının bölge için büyük önem taşıdığını söyledi.
Toplantının, sektörün bütün birimlerini ilgilendirdiğini belirten Eker, şöyle konuştu:
"Bölgede önemli bir ekonomi potansiyeline sahip olan hayvancılığı nasıl geliştiririz, arzu ettiğimiz projeleri daha iyi yerlere nasıl getiririz bunun cevabını arıyoruz. Bölgenin şartlarını dikkate alan bölgeyi daha iyi bir noktaya taşıyacak olan yeni projeleri burada açıklayacağız. Yeni birtakım burada çalışmalar başlatıyoruz bunları paylaşacağım. Hem sektör paydaşlarımız örneğin üreticileri yetiştiriciler onlarla bazı sorunları onların ağzından dinleyeceğiz. Hayvancılık ve tarımla ilgili birimlerin genel müdürleri burada. Öncelik kendi düşüncelerimizi hayata geçirdiğimiz projeleri ve bundan sonraki süreçte yeni uygulamaya koyacağımız projeleri burada paylaşacağım. Hazırlanan projeler, Erzurum ve bölge için önemli olacak."
Vali Altıparmak, Eker’e ziyaretin anısına plaket verdi. Eker ve beraberindekiler daha sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Öğle saatlerinde ise İçişleri Bakanı Efkan Ala, özel uçakla Erzurum’a geldi. Bakan Ala, havalimanında çok sayıda bürokrat tarafından karşılandı. Daha sonra Bakan Eker ve Ala, Palandöken Dağında bulunan Palan Otelinde düzenlenen "Yeni Hayvancılık Projeleri Lansmanı" toplantısına katıldı.
35 ilde hayvancılığa büyük destek geleceğini ifade eden Bakan Eker, şöyle konuştu:
“Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Doğu Anadolu Projesi (DAP), Güneydoğu Anadolu Projesi (GAP), Konya Ovası Projesi (KOP) ve Doğu Karadeniz Projesi (DOKOP) kapsamında yeni başlatılan uygulama ve desteklerinin startını Erzurum’dan veriyoruz.”
(İHA)