BIST 9.113
DOLAR 32,38
EURO 35,07
ALTIN 2.326,75
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan öğrencilere burs ve kredi müjdesi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Bayburt Üniversitesi'nde öğrencilere seslendi. Erdoğan 2016 yılında burs ve kredi ücretlerinin artacağını söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bayburt Üniversitesi Akademik Yıl Açılış Töreni'nde öğrencilere seslendi. Erdoğan öğrencilere, 2016 yılında burs ve kredi ücretlerinin artacağının müjdesini verdi.

Erdoğan, '2002 yılında üniversite verilen kredi - burs 45 TL idi. Şimdi 330 TL, yılbaşında ise 400 TL olacak' dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları...

Bayburt'ta bir üniversite kurulacağını düşünür müsünüz deseydik bu hayal bile edilemezdi. 2008 yılında Bayburt'a Üniversitesi'ni kazandırdı. Bayburt Üniversitesi bölgenin önemli eğitim kurumları arasına girdi. Önümüzdeki dönemde de bu başarının devam edeceğini umut ediyorum.

GENÇLERİMİZ 140 KARAKTERİ KENDİSİ İÇİN YETERLİ GÖRÜYORSA..."

Yüzyıllar boyunca İslam alemi en eski üniversitelere ev sahipliği yapmıştır. Günümüzde küreselleşme ile bilgi teknolojileri hayatın her alanını etkisi altına almıştır. Bilgiye ulaşmanın kolaylaştığı günlerdeyiz. Online iletişim araçları saniyeler içinde bir bilginin tüm dünyaya ulaşmasını sağlıyor. Bu durum aynı zamanda ciddi bir bilgi kirliliğine de yol açabiliyor. Gezi olayları ve 17-25 Aralık darbe girişimlerinde test ettiğimiz gibi teknoloji yanlış bilginin yayılması için de kullanılıyor. Gençlerimizin 140 karakteri kendisi için yeterli görüyor, araştırmıyorsa burada bir sorun var demektir.

"FERTLERE SADECE BİLGİ YÜKLEMEK MARAZLI BİREYLER YETİŞTİRİR"

Fertlere sadece bilgi yüklemek sağlıklı nesiller yerine marazlı bireyler yetiştirir. "Zaman bendedir ve mekan bana emanettir şuurunda bir gençlik" yetiştirecek eğitim sistemini kurmalıyız. İdeolojik şartlanmışlık ile gözü bağlı bir şekilde eleştiriyi kabul eden bir anlayışın üniversitelerimizi götüreceği bir yer yoktur.

"İÇİNDEN GELDİĞİ MİLLETİ ZORLA DÖNÜŞTÜRMEYE ÇALIŞAN BİR ANLAYIŞ..."

 İçinden geldiği milleti zorla dönüştürmeye çalışan bir anlayış yıllarca medyayı etkisi altına almıştır. Bazı medya organlarının milletimizin manevi değerlerine takındığı düşmanca tavır üzerinde hepimizin durup düşünmesi gerekiyor.

ÜNİVERSİTESİ OLMAYAN İLİMİZ KALMADI

Son 13 yıl içinde üniversitesi olmayan ilimiz kalmadı. Akademiz personel sayısında da çok büyük bir artış oldu. Atık üniversiteye girme değil hedeflenen bölümü kazanma yarışı yaşanıyor. Yarınlarda en büyük gurur kaynağımız gençler olacaktır ve onları siz üniversite hocaları yetiştirecektir.

2002 yılında üniversite verilen kredi - burs 45 TL idi. Şimdi 330 TL, yılbaşında ise 400 TL olacak.