BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.440,43
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Kudüs için peş peşe kritik görüşmeler!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Filistin'de düzenlediği katliam için dünya liderleriyle peş peşe telefon görüşmeleri gerçekleştirdi. Görüşmede uluslararası camianın BM nezdinde de hadisenin takipçisi olması gerektiği vurgulandı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan Almanya Başbakanı Merkel ile telefonda görüştü. Görüşmenin gündeminde Kudüs vardı. Görüşmede uluslararası camianın BM nezdinde de hadisenin takipçisi olması gerektiği vurgulandı. Öte yandan Erdoğan kritik bir telefon görüşmesi de İran Cumhurbaşkanı Ruhani'yle gerçekleştirdi. Görüşmede, İİT'nin İstanbul'daki olağanüstü toplantısının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını vurgulandı. Erdoğan son olaraksa Katoliklerin ruhani lideri Papa Franciscus ile görüştü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin'deki son gelişmelerle ilgili olarak Almanya Başbakanı Angela Merkel, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Devlet Başkanı Hasan Ruhani ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre iki lider, görüşmede, ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Gazze'de Filistinlilerin hedef alınması neticesinde yaşanan gerilim hakkında görüş teatisinde bulundu.

BM NEZDİNDE DE TAKİPÇİSİ OLMALI: Erdoğan'ın konuyla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı'nın (İİT) Cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantı hakkında bilgi paylaşımında bulunduğu görüşmede, uluslararası camianın Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de hadisenin takipçisi olmasının önemine işaret edildi. Görüşmede, mevcut tablonun soruna çözüm bulunmasını zorlaştırdığı da vurgulandı.İkili ilişkilere değinen Erdoğan ve Merkel, gerek ilişkilere ivme kazandırılması, gerek bölgesel konularda fikir teatisi için yakın temasta olma konusunda mutabık kaldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN RUHANİ İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'yle telefonda görüştü. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre görüşmede, ABD'nin Tel Aviv'deki büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve İsrail askerlerinin Gazze'de Filistinlileri hedef alması neticesinde bölgede yaşanmakta olan gerilim ele alındı.

İslam İşbirliği Teşkilatının (İİT) cuma günü İstanbul'da gerçekleştireceği olağanüstü toplantının Müslümanların ortak tavır sergilemeleri açısından büyük önem taşıdığını belirten iki lider, Birleşmiş Milletler (BM) nezdinde de konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

PAPA İLE DE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa Franciscus ile görüşmesinde, üç semavi din için önem taşıyan Kudüs'ün statüsünün ihlalinin kabul edilemeyeceğini belirtti.

PAPA: İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM ŞART

Görüşmede Papa Franciscus, barış için Kudüs'ün özel statüye sahip olacağı iki devletli bir çözümün şart olduğunu belirtti.

"ULUSLARARASI TOPLUM BM NEZDİNDE GEREKENİ YAPMALI"

Papa, Kudüs'teki gelişmelere ilişkin masumların hedef alınmasının ve insanların hayatlarına kastedilmesinin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, uluslararası camianın sorunun çözümü için BM nezdinde gerekeni yapması gerektiğini kaydetti.

KATAR ENDONEZYA VE SUDAN'LA GÖRÜŞME

Erdoğan, Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ve Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir’le bugün birer telefon görüşmesi yaptı.