BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan konuğa ilginç çıkış

Özelleştirme karşıtları ile Erdoğan arasında ilginç diyaloglar yaşanıyor. Erdoğan, İzmit'teki bir açılış töreninde konuşmalarını onaylamayan konuğa işte böyle seslendi:

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İzmit'te Nuh Çimento'ya ait enerji tesisinin açılışını yaptı. Türk Telekom ihalesinden sonra özelleştirme karşıtlarının koro halindeki itirazlarına Başbakan Erdoğan, açılış töreninde cevap verdi. Erdoğan zaman zaman konuk sıralarında oturanlarla bire bir diyaloglara girerek, özelleştirmenin kaçınılmaz olduğunu örnekleriyle anlattı.

YERLİ DÜŞMANI DEĞİLİZ

Özelleştirme karşıtlarının kendilerini 'yerli düşmanı' gibi göstermesine bozulan Erdoğan, bunun böyle olmadığını şu sözlerle dile getirdi: "Biz yerli düşmanı değiliz. Biz istiyoruz ki, Erdemir'i en iyi fırsatla değerlendirelim. Önümüze engel koyarlarsa bunun hesabını tarih önünde verirler."  

Erdoğan törende yaptığı konuşmasında "Bir yabancı gelip, bir başka Erdemir' kurabilir mi burada?" diye sordu. Uzun süre cevap bekleyen Erdoğan,  cevabı yine kendisi verdi. "Tabi ki kurar, adam yatırım yapacak"

İLGİNÇ ATIŞMA

Erdoğan konuşması esnasında kendisini müstehzi bir şekilde dinleyerek kafasını sallayan konuğa "Öyle kafanı sallama!" diye seslendi. Erdoğan, aynı kişinin mırıldanması üzerine bu kez de "İyi öğren onları" diye çıkıştı!.. Erdoğan özelleştirme karşıtlarına hitaben, "eskiden 'istemezük diyorlardı, şimdi de sattırmazuk' diyorlar" diye çattı.

Ülkenin önüne geçmeyin" diyen Erdoğan, "Yürümek zorundayız. Bu engeleri aşmak zorundayız. Komünist ülkelere bakıyorsun. Adamlar fabrika bırakmamış. Hepsini satmışlar. Ama bizimkiler hala direniyor" dedi.