BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,77
ALTIN 2.434,76
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na sert sözler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili "Kaçak Saray" nitelemesine sert çıktı. Erdoğan o sözleri densizlik olarak nitelendirdi!

Abone ol
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun siyasi liderden saymadı! Kılıçdaroğlu'nun sürekli yalan söylediğini, partideki koltuğuna ise kasetle oturduğunu söyleyen Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili olarak Kaçak Saray nitelemesinin kullanılmasını ise densizlik olarak nitelendirdi. 

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na yüklendi, millete sürekli yalan söylendiğini söyledi. Kılıçdaroğlu'ndan lider çıkmayacağını, parti genel başkanlığına ise kasetle geldiğini anlatan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ile ilgili "Kaçak Saray" nitelemesine ise sert çıktı. Erdoğan Show TV'deki programda şöyle konuştu;

"Lider demeyelim! Lider böyle bir seviyeye düşmez. Hadi genel başkanlığı yuttuk diyelim. Biliyorsunuz bu kasetle geldi. Lider çekirdekten söke söke gelir. Önce terbiye olur, sonra terbiye eder. Burada bir seviye kaybı var.

"ÇAĞRI YAPTIK, GELSİN GÖRSÜN DEDİK"

Siz altın klozet derseniz, ya burayı görmüş olacaksınız ya da kılavuzlarınız yanlış. Maalesef bunların kılavuzları yanlış. Belki de kendi evlerindeki klozetlerinin fotoğraflarını çekmiştir. Biz çağrımızı yaptık. Buyursun gelsin incelesin dedik! Nerede var? Varsa ben cumhurbaşkanlığını bırakacağım. Yoksa genel başkanlıktan o ayrılacak.

"YALANLARI VAR"

Yalanları var. Baykal'dan ayrıldı, gazeteciler sordu. Aday olacak mısınız diye! Ne dedi "Hayır olmayacağım". Sonra ne yaptı? Gidip genel başkanlığa aday oldu.
 
Neden dürüst olmuyorsun? Millete yalan söylüyorsun. O televizyon yayınları ile bu işi halledeceğim zannediyorsun ama halledemessin. Bana göre siyasetçinin en önemli limanı dürüstlüktür.

"O SÖZLERİNDEN HANGİSİ DOĞRU?" 
 
"Bana 4 yıl verin işsizliği bitireyim" dedi. Sonra ne dedi? "2035'te işsizliği yüzde 5'e indireceğim" dedi. Bir tarafta 4 yılda sıfırlayacağım diyor, bir taraftan da 2035'te yüzde 5'e indireceğim diyor. Hangisi doğru peki? Bunun kılavuzları yanlış, kılavuzları!

"KAÇAK SARAY DEMEK DENSİZLİKTİR"

Çok yalanlar var. Şu oturduğumuz mekanlarla ilgili neler söylendi değil mi? Kaçak Saray dediler. Bir Türkiye Cumhuriyeti'nin Külliyesi'nde böyle bir yaklaşım olabilir mi? Buraya Kaçak Saray demek gibi bir densizliğe düşür mi? Bunların malum odalar vardır. Onların itirazları ile sonunda paralel yapı ile uyumlu biçimde Danıştay bununla ilgili kararını vermiştir. Böyle bir olay söz konusu değil. Ben belediyecilikten gelmeyim ve herşeyi hukuka uygun yapılmasını istedim."