BIST 9.916
DOLAR 32,51
EURO 34,90
ALTIN 2.431,95
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu'na jet yanıt

Başbakan Erdoğan Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddilarına cevap verdi.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun yolsuzluk iddialarına yanıt verdi.

''CHP Genel Başkanı konu sıkıntısı çekiyor ki aynı karalamaya başvurdu. Bize yolsuzluk suçlamasında bulunacak en son kişi CHP'dir. Sen SSK'yı batırdın ya. Bütün belgeler ortada. Ne kadar akraba varsa hepsini topladın. Bunlar artık biliniyor. Ama tabi yavuz hırsız ev sahibini bastırmaya çalışıyor. Bunu kimse yutmaz.

CHP Genel Başkanı'na söylüyorum; Yolsuzluk yapmak yetimin hakkını yemek suçsa belgesi olmadan bu ithamda bulunmak insanlık dışı suçtur. CHP Başkanı'na tavsiyede bulunuyorum.

AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunmak CHP içindeki tartışmaları örtmez. AK Parti'ye yolsuzluk çamuru atmak CHP nin beceriksizliğinin üstünü kapatmaz.'' dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Genel Merkezi'nde Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuştu.

 İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları;

PARTİ BAŞKANLARI NE SÖYLEDİLER?

Herkes yapıcı eleştirilerini ortaya koymakta serbesttir. Biz millet düşmanlarını sevindirenlerden olmayacağız. Türkiye'de muhalefet boşluğu olduğunu ifade ettim.

Biz bundan sonra hiçbir partide olmayan iştiare geleneğini sürdüreceğiz. Danışarak yol alacağız. Dün partilerin başkanları konuştu. Ne söylediler? Ülkenin milletin derdine çare olacak hangi projeyi sundular?

4 REKOR KIRDIK

Sadece saldırgan uslüpla iktidara vurup vuruşturdular. Başka sermaye alt yapı yok. Olmadığı için televizyon karşısında bir şeyler yapması lazım.

Dün burada birkaç haftada kaydettiğimiz dört rekoru altardık. İMF borcumuz ilk kez 1 milyar doların altına düştü, 12 aylık ihracatımız tahininde 150 milyarın üzerine çıktı, tarihinde ilk kez borsa 75 bin 700 puana ulaştı bu bir rekor, tarihinde ilk kez merkez bankası rezerverimiz 117 milyar dolara ulaştı 2 hafta içinde 4 rekor kırdık.

Yolsuzlukların olduğu iktidar bütçeyi 177 milyar dolara çıkartamaz.

TÜRKİYE BU SEVİYELERİ İLK KEZ YAŞIYOR

Türkiye bu seviyeleri ilk kez yaşıyor Bizim gündemimizde rekorlar başarılar varken muhalefet kendi kısır döngüsü içinde gündemin dışına çıkamadı.

Muhalefetin tamamı kendi zihin kıvrımlarının dışına çıkamadı. CHP Genel Başkanı konu sıkıntısı çekiyor ki aynı karalamaya başvurdu.

CHP Genel Başkanı'na söylüyorum; Yolsuzluk yapmak yetimin hakkını yemek suçsa belgesi olmadan bu ithamda bulunmak insanlık dışı suçtur. CHP Genel Başkanı 2.5 yıldır yolsuzluk diyor. Biz yola çıkarken 3 y prensibi ile çıktık.

TEK BİR YOLSUZLUĞU İSPAT ETMİŞ DEĞİL

Bugüne kadar tek yolsuzluğu ispat etmiş değil. Kayseri'de yolsuzluk var dedi. Kaybettiği tazminatlarla Kayseri sucuğa doydu.

Giydiği gömlek tartışma konusu oldu rezil oldu. Havuza takıldı, kendi havuzlu villası çıkınca rezil oldu.

ÇAMUR ATMAK CHP'NİN BECERİKSİZLİĞİNİN ÜSTÜNÜ KAPATMAZ

CHP Başkanı'na tavsiyede bulunuyorum. AK Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunmak CHP içindeki tartışmaları örtmez. AK Parti'ye yolsuzluk çamuru atmak CHP nin beceriksizliğinin üstünü kapatmaz.

Milletime sesleniyorum bu iktidar neleri ödedi. Bunlar keş ödenenler.Batık bankalardan kaynaklanan Anap, DSP MHP'den kalan borçları biz ödedik.

Eline diline dursun 140 milyar lira ödedik. Zorunlu tasarruf memurdan işçiden kesildi.

Devlet milletine borçlu olmaz dedik ve ödeme planı yaptık 14 milyar lirayı biz yaptık bu da bitti. Konut edindirme yardımı diye vatandaşı sömürdüler. Ey benim memur kardeşim sizlerden bu paraları kesmediler mi ?Kim sizi hatırladı AK Parti. Kesilmiş paraları biz ödedik hala daha elinde makbuzu ile gelen olursa ödüyoruz. 157 milyar ödemeyi bu iktidar yapmış vaziyette.

BİZİM KİTABIMIZDA BU YOK

Yolsuzlukla mücadele eden iktidar olmasaydı bunların semtine uğrayamazdınız.

10 yıldır bu ülkede karşılıksız para basılmıyor. Bizim kitabımızda karşılıksız para basmak yok.

Soruyorum CHP'ye tarihniz boyunca Merkez Bankası rezervini nereden aldınız nereye çıkarttınız?

BUNLAR SENİN HAYAL DÜNYANDA VAR MI?

Şu borçları ödeyen iktidara nasıl oluyor da yolsuzluk iftirası atıyorsun?

Öyle bir genel başkan ki tüm yapılanları görmüyor. 6100 km bölünmüş yol devralıyosun 10 sen içinde 15 bin 800 km yol ilave ediyorsun. Tarihinde yok. Ama tarih bilmiyor ki. Bunlar neyle yapıldı?

Bunlar senin kitabında hayal dünyanda var mı? Yok böyle bir şey. İhracatı nereden aldık nereye getirdik.

Bir Van depremi yaşadık .Van şehrini yeniden inşaa ettik. Yolsuzluk içinde olan iktidar bunu yapamaz.

AK PARTİYE YOLSUZLUK İTHAMINDA BULUNACAK SON PARTİ CHP'DİR

Yetişemediği üzüme koruk der meselesi varya bunlarda öyle. Simav'da deprem oldu. Bunlar geldi boyuna noldu dediler.

26 tane havalimanından aldık 48 havalimanına ulaştık. Artık her yerde hava limanına ulaşma şansın var.

Ak Parti'ye yolsuzluk ithamında bulunacak en son parti CHP'dir.

BDP MASUM ROLLERİNE YATTI MEDYA BUNU GÖSTERMEDİ

Terör örgütünün çocuklara uygaladığı tecavüzler gündeme getirilmedi. Ana muhalefet bunları yapmaz. Terör örgütü ile işlenen cinayetlerin, hamile kadınlara çocuklara yapılan saldırıların üzerine gidilmedi.

Bu ahlaksız eylemlere karşı net tavır alınmadı. BDP mazlum rollerine yatarken kimi medya mensupları BDP'nin masum görtermek için elinden geleni yaptı. Bunları dillendirdiğimiz zaman beyefendiler rahatsız oluyor. Ne olacaktı?

SİZE ALKIŞ MI TUTACAĞIZ?

Siz attığınız başlıklarla meydanı boş bulup dolaşacakmısınız. Size alkış mı tutacağız. BDP'yi görmezdern geliyorsunuz. Terör örgütü ile arasına mesafe koyamayan eli kanlı teröristi öpen BDP'yi görmezden geliyorsunuz.

Çocukların eline taş veren, ölüme gönderdikleri yetmiyormuş gibi gençlerin cenazeleri istismar eden BDP'yi görmezden geliyorsunuz. Bu ne biçim anlayış. Sonrası çok daha kötü olurmuş. Birde tehdit ediyor.Bu ülkede hukuk niye var. Ak Parti iktidarı niye var.

Benim vatandaşın sokağa çıkmasın diye mi var. Hakkari'de mitinge gideceğim vatandaşım sokağa çıkamıyor yasak koymuşlar. Kepenkleri indir demişler. Buna eyvallah edemeyiz.Hukuka saygı gösterenler gidiyor BDP'ye saygı gösteriyor.

Belediye otobüsünde yakılan Serap kızımızı, araçlarda öldürülen genç kızlarımızı görmüyorlar. Bu manşetleri atanlar bu kardeşlerimize ne yazdılar. Terör örgütünü görmüyorlar bunu sorgulamıyorlar.

BİZ BU KURNAZLIĞI YUTMAYIZ

Terör örgütünün infazlarını sorgulamıyorlar. Onlarla yaptıkları söyleşileri de maharetmiş gibi sunuyorlar. Hükümet söz konusu olunca özgürlük havarisi kesiliyorlar. 2010 yılında anayasa değişikliğine BDP destrek vermediğinde kimse sorgulamadı. Şimdi kalkmışın bizim partimiz şöyle kapandı böyle kapandı.

Niye bunu sorgulamıyorsunuz. Kimse bunları siz ne yapıyorsunuz demedi. Kimse bu nasıl çözüm arayışı demedi? Bugün özgürlükten demokrasiden bahsediyorlar. Ne biz ne de millet bu şark kurnazlığını yutmayız. Bu siyasetin dili değil şiddeti arkalarına alarak siyaset yapılmaz.

Kimse elinde silah olanı meşrulaştıramaz. Şiddeti yedeğine almak isteyenler ölmek ve öldürmekten medet umanlar siyasetin dışına kayarlar. BDP siyasi aktör olmak istiyorsa meşru siyasetin dilini araçlarını kullanmak zorundadır. Aksi halde siyasi muhatap konusunda bir şey söyleyemez.

TERÖRİSTLERLE ONLAR AYNI KEFEDE OLABİLİR Mİ?

Terör ve şiddet hak arama mücadelesi değildir. Terör örgütün kendini var olma biçimidir. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. Tarihte nice ortak kahramanımız var. Biz bu tarihi birlikte yazdık.

Her zaman söylüyorum. Selahaddin Eyyubi ortak kahramanımızdır. Kürt kardeşime soruyorum Selahaddin Eyyubi ile terör örgütü aynı kefede olabilir mi? Ahmedi Hani ile bu teröristler bu kefede olabilir mi? Kürt vatandaşım bunu düşünsün. Kalbinde kutsalı olan, kalbinde yaradanın sevgisi olan bir insan bunlarla aynı yöne bakabilir mi?

KÜRT KARDEŞİMİN ARTIK YETER DEMESİ GEREKİYOR

Bu topraklar Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla kardeşliğin topraklarıdır. Bizim dini değerlerimizle alay eden (bunların çekimlerini izlemişinizdir) bu örgüt bunları yapıyor. Özel çalışmaları var bunlarla ilgili. Benim dindar Müslüman Kürt kardeşimm bunu ne zaman fark edecek.

Bunlar benim Kürt kardeşimin temsilcisi olmadı. Size bunlar hangi hizmeti getirdiler?

Kürt kardeşimin artık yeter artık demesi gerekiyor. Ben 30 Eylül'de Kürt kardeşlerime çağrıda bulundum. Samimiyetimizi görün dedim. Bizim asimilasyon diye bir sorunumuz yok.

Kürt ifadesini ağzına alamayanlar bizimle beraber bu ifadeyi kullamaya başlamışlardır. Bundan dolayı bizi eleştiren başka partide vardır. 30 Eylül'de yeni bir sayfa açalım dedim. 10 yılda olmaz denilenleri yaptık. İktidarımızın ilk ayında olağanüstü hali kaldırdık. Yol haritamızda daha çok şeyler vardı. Ayrım olmayacak dedik. 81 vilayette üniversite yaptık.

Biz bölgesel milliyetçiliğe hayır demiş partiyiz. Bizde ne mezhebi ne etnik milliyetçilik noktasında ayrımcılık olamaz. Ama biz üniversite yapıyoruz onlar üniversite yakıyor. Ana dil dediler. Kurslar açtık. Önce yüklendiler sonra bir anda buralar sıfırlanma noktasına geldi.

Dert başka. Biz ne yaptık.Üniversitelerde bölümler açtık. Daha da işi ilerlettik. 4+4+4'te Kürtçe seçmeli olarak verilebilir dedik.

Bitmedi. Radyolarda Kürtçe yayın, Boşnakça yayın yapmak için yarı saati zor ayırıyorlardı. TRT Şeş ile 24 saat yayına başladık. Bunu biz yaptık. Bunlar yol haritamız içinde olanlardı.

BIRAKIN BÖLÜCÜ TERÖR ÖRGÜTÜNÜN AĞZINI

Bırak bölücü terör örgütünün ağzını sana yapılmayan ne var bunu söyle? Batıda olupta sende olmayan ne var? Bölücü terör örgütünün karşısına dikileceksin. Bak ozaman girişimci nasıl gelecek göreceksin. Benim Kürt kardeşim bunları görmeli. Kültürel noktada herşeyi yaptık.

Şuanda cezaevlerindekiler kardeşi evladıyla istediği gibi konuşabilir. Ki daha nice attığımız adımlar var. Her türlü tarımsal alanda destekler verdik.

Biz bölgesel milliyetçiliği ortadan kaldırmış parti olarak neticelerini görmek istiyoruz.

2023 yılında daha güçlü daha huzurlu ülkede olacağız. Dünün sorunları bugün yok bugünün sorunları da yarın olmayacak.

BİZ BU MESELEYİ ÇÖZERİZ ÇÖZECEĞİZ

Bu topraklarda ezanın ebedi inlemesi için barış mücadelesi vereceğiz. Bizim medeniyetimizde ırkçılık yok. Benim Kürt kardeşimle aynı kıbleye dönemeyen bu örgütün arasında bağlantı olamaz.

Red ve inkarın diliyle konuşmuyorum ırkçılığın diliyle konuşmuyorum yürekten sesleniyorum; ''Biz bu meseleyi çözeriz ve çözeceğiz.'' Biz bu meseleyi Kürt, Türk tüm kardeşlerimizle çözeceğiz.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN NASIL HESABI VARSA ALLAH'INDA HESABI VAR

Terör örgütünün nasıl hesebı varsa Allah'ında, aziz milletin de bir hesabı var. Terör örgütünün ipini elinde tıutanların nasıl hesabı varsa, milletinde hesabı da vardır. Milletimizin birlik ve beraberliği her türlü oyunu bozacaktır.