BIST 10.269
DOLAR 32,24
EURO 34,83
ALTIN 2.421,11
HABER /  POLİTİKA

Erdoğandan İsraile özür mesajı

Başbakan Erdoğan Rusya'dan döndü. Erdoğan, havaalanında İsrail'in özür mektubunu değenlendirdi. İşte o sözler;

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başbakanı Vladimir Putin'in davetlisi olarak 2 günlük çalışma ziyareti için gittiği Moskova'daki temaslarını tamamlayarak yurda döndü.

Özel uçak ''ANA'' ile saat 20.50'de İstanbul'a gelen Başbakan Erdoğan ve beraberindeki heyeti, Atatürk Havalimanı Devlet Konukevinde, İstanbul Valisi Muammer Güler, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve öteki ilgililer karşıladı. Erdoğan, havaalanında gazetecilerin sorularını cevapladı. İşte Erdoğan'ın açıklamaları;

ALÇAK KOLTUK KRİZİ

Dişişleri ile uçakta görüştüm. Mektupta özrün yer aldığını ifade ettiler. Diplomatik olarak istediğimiz cevabı aldık. Türkiye Cumhuriyeti olarak 86 yıllık bir geçmişimiz var. Bu noktada nasıl davranması gerektiğini bilmeyenlerin alması gereken dersler var. Göreve geldiğimizden bu yana dostluk için çalıştık. İsrail'i ziyaret ettim. Ancak 2009'un başındaki o arzu edilmeyen tablo sonrası farklı bir sürece girdik. Akl-ı selim ile hareket edenler kimin nerede durduğunu iyi gördü.

MEDYAYA TEŞEKKÜR EDERİM

Türk medyasının durduğu nokta Başbakan olarak özlediğim noktadır. Bu birliktelik Türkiye'yi çok daha iyi yerlere taşır. Birlik beraberlik zamanında nelerin olacağını gördük. Medyaya teşekkür ediyorum. Uzlaşmayı siyasi parti liderlerden beklemeyim. İsrail noktasında işte hafta sonunda, İsrail devletinin koalisyondaki bir tanesinin lideri olan Ehud Barak Türkiye'ye gelecek. Milli Savunma Bakanımız ve Dışişleri Bakanımız ile görüşmeleri olacak. Ama dediğim gibi biz bugüne kadar neysek oyuz. İsrail'in kendine çeki düzen vermesi gerek. İsrail'in adil olması gerekiyor. Tam noktamaya ramak kalmıştı bu olaylar oldu.