BIST 10.508
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,98
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan İsrail'e bir rest daha...

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye gezisi dönüşünde gazetecilere açıklamalarda bulundu

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mısır'daki gelişmelere karışmaması gerektiğini söyledi. Suriye dönüşü gazetecilere konuşan Erdoğan, Obama'yı da İsrail'in karışmasının tahrik edici olacağı konusunda uyardığını kaydetti.

Milliyet gazetesi yazarı Semih İdiz'in bugünkü köşesine taşıdığını seyahat notlarından İsrail'e ikinci 'one minute' çıktı.

"Dostluk Barajı"nın temel atma töreni çerçevesinde pazar günü Halep'i ziyaret edip Suriye Devlet Başkanı Beşar el Esad ile görüşen Erdoğan, Türkiye'ye dönüşünde uçakta gazetecilere bölgedeki son gelişmeler hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

HALK SİLAH KULLANMADI

Türkiye'nin Mısır ve Tunus gibi ülkelerle "aynı havayı paylaştığını" söyleyen Erdoğan, bu ülkelerde halkın beklentilerine olumlu yaklaşılmasının ve tarafların ittifak ettikleri kişilerin devreye girmesinin önemine işaret etti. Erdoğan bu konuda şöyle konuştu:

"Bu bir demokratik taleptir. Bir süreçtir. Halk burada şiddete başvurmamıştır, silah kullanmamıştır. Hatta bu intifada hareketi bugüne kadar olanlara göre çok daha yumuşak bir intifada hareketidir. Bu süreç içinde beklenen, süratle bir seçime gidilmesidir. Bu seçime gidilirken bir Anayasa değişikliğinin yapılması, tarafların üzerinde mutabık kalacağı bir değişikliğin yapılması, bir seçim yasasının, bir siyasi partiler kanununun çıkartılmasıdır."

İsrail'in bu olaylar karşısındaki konumuna da değinen Erdoğan, bu konuda da şunları söyledi:

"İsrail'in konuşmaması devreye girmemesi çok çok önemli. Bu konuda Papandreu'ya da 'Burada size görev düşüyor' dedim. 'İsrail bu sürece katılmamalı, müdahil olmamalıdır. Sayın Obama'ya da söyledim; 'İsrail'in karışması gidişi olumsuz etkiler, tahrik eder."