BIST 10.089
DOLAR 32,26
EURO 34,86
ALTIN 2.433,78
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan imalı Haşim Kılıç açıklaması

Başbakan, Ereğli'de yaptığı konuşmada, "Bugün yeni bir şey söylüyorum. Bunlar Anayasa Mahkemesi'ni de dinliyorlar" dedi.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, Konya'da yaptığı konuşmanın ardından Ereğli'de halka seslendi.

Muhalefete sert eleştirilerde bulunan Başbakan, "Bugün yeni bir şey söylüyorum. Bunlar Anayasa Mahkemesi'ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğruyor. Bunların inlerine gireceğiz, inlerine. Malesef CHP de, MHP de, BDP de bunlarla işbirliği yapıyor. Ya yola gelecekler, ya dışarı gidecekler." dedi.

Başbakan Erdoğan'ın konuşamasının satırbaşları şöyle;

"ANAYASA MAHKEMESİ'Nİ DİNLİYORLAR"

"Darbe ile gelenlerin karşısında olduk ama Pensilvanya darbecilerin yanında oldu. Pensilvanya Suriye’de darbe yapanların yanında oldu, Pensilvanya Mavi Marmara’yı batıranların yanında oldu. Bu oyuna gelmeyin. Biz bunların inine gireceğiz dedim. Bunları bırakmayacağız. Devletin tüm kurumlarına sızmışlar. Cumhurbaşkanından tutunuz. Bugün yeni bir şey söylüyorum. Anayasa Mahkemesi’ni de dinliyorlar. Son zamanlarda atılan adımlar bizde bu soru işaretlerini doğruyor.

"MUHALEFET BUNLARIN YANINDA"

Her şeyleri şantaj her şeyleri montaj. Dışişleri Bakanlığımızı da dinlediler. CHP bunların yanında, MHP, BDP bunların yanında yer alıyor.Kimi dinliyorlarsa dinlesinler karşılarında biz varız. Bir kısım paralel yargı ile mücadelemiz devam ediyor. Devletin kurumlarıyla ediyor edecek. Temizleyeceğiz. Ya yola gelecekler ya dışarı gidecekler. Boşuna heveslenmesinler.

"BÖLÜCÜLÜĞÜ CHP MHP'DE ARAYIN"

Bir seçim geçirdik. 10 Ağustos'ta cumhurbaşkanlığı seçimini yapıyoruz. Partimizin de bir adayı olacak. Ve bu seçimde bu CHP'nin genel müdürü konuşuyor. MHP'nin başındaki de konuşuyor. Bakın bu ülkede ayrımcılık varsa, bölücülük varsa bunu CHP'nin, MHP'nin başındakinde arayın. AK Parti Türkiye'de 18 büyükşehiri aldı. Bunun yanında biz 30 tane ili aldık.

Partimizin adayını ilk turda seçmeye hazır mıyız? Biz sadece rükuda eğiliriz. Onun dışında kimsenin karşısında eğilmedik, eğilmeyiz."