BIST 10.271
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.394,51
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan İhsanoğlu'na Filistin tepkisi

Başbakan Erdoğan, Ekmeleddin İhsanoğlu'nun Filistin konusundaki sözlerine sert çıktı. Başbakan, İhsanoğlu'nun kendi tarihi bilmediğini söyledi.

Abone ol

Erzurum'daki iftarda konuşan Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüklendi.

İhsanoğlu'nun Filistin konusunda yaptığı açıklamaları anımsatan Başbakan Erdoğan, İhsanoğlu'nun kendi tarihinden habersiz olduğunu ima ederek "Biz, Açe'ye donanma gönderen bir ecdadın torunlarıyız. Biz zulme uğrayan bir kabile var diye Hint Yarımadası'na donanma gönderen bir evladın torunlarıyız. Biz bunlara duyarsız kalamayız. Ama duyarsız kalanlar varsa ben inanıyorum ki kenti tarihinden biganedir, habersizdir" dedi. 


Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

YA HAKKIN YAYINDA OLACAKSIN...

Çıkmış söylediği lafa bak, 'Filistin davasında tarafsız kalmalıyız' diyor. Şu hale bak. Bu ne büyük gaflettir. Bitaraf olan bertaraf olur bunu böyle biliniz. Hak vardır, batıl vardır. Ya hakkın yanında olacaksın, ya batılın. Efendim biz tarafsız oluruz diyemezsin. Ortada bir hak mücadelesi, bir batıl mücadelesi var. Tabii ki hakkın yanında yer alacaksın. Hakkın yanında yer alamıyorsan zaten bu milletle beraber yürümüyorsun demektir.

KENDİ TARİHİNDEN HABERSİZ!

Çok açık söylüyorum: Mısır'daki mağdurların davası bizim davamızdır. Libya'daki mağdurların davası bizim davamızdır. Irak'taki mağdurların davası bizim davasıdır. Suriye'deki mağdurların, mazlumların davası bizim davamızdır. Myanmar'daki, Pattani'deki mazlumların davası bizim davamızdır. Biz bunlara duyarsız kalamayız. Biz, Açe'ye donanma gönderen bir ecdadın torunlarıyız. Biz zulme uğrayan bir kabile var diye Hint Yarımadası'na donanma gönderen bir evladın torunlarıyız. Biz bunlara duyarsız kalamayız. Ama duyarsız kalanlar varsa ben inanıyorum ki kenti tarihinden biganedir, habersizdir.

MİLLETE VEREBİLECEĞİ HİÇBİR ŞEY YOK

Biz o terbiyeyle yetişmedik. Kusura bakmasınlar. Bizim yetişme şeklimiz, tarzımız çok farklı. Zaten o ruh yoksa, o şuur yoksa, bu millete de bunların verebileceği hiçbir şey yoktur. Bunu da böyle bilmemiz lazım. Bizim tüylerimiz bu olaylar karşısında diken diken olmalıdır.