BIST 9.916
DOLAR 32,46
EURO 34,85
ALTIN 2.431,31
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Gülen cemaatine gözdağı

Başbakan Erdoğan, ASKON'un iftarında yaptığı konuşmada Gülen cemaatine gözdağı verdi

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) tarafından verilen iftar yemeğine katıldı. Erdoğan, rehine krizi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başbakan, paralel yapıyla mücadelenin yeni dönemde farklı olarak süceğine işaret etti.

KONSOLOSLUK ÇALIŞANLARI İÇİN DE...


Erdoğan, Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen iftarda yaptığı konuşmada, önce IŞİD tarafından kaçırılan ve bugün serbest bırakılarak Türkiye'ye dönen 32 TIR sürücüsüne değindi. Erdoğan şoförlerin kaçırılmasından itibaren ailelerle sürekli temas halinde olduklarını, Dışişleri Bakanlığı'nın da şoförlerin sağ salim kurtulmaları için her türlü girişimi yaptığını vurguladı. Erdoğan, "22 gün sonra iyi haberi aldık. Bugün de sağ salim teslim aldık. İnşallah Musul'daki konsolosluk görevlileri için de yakında iyi haberler alırız" dedi.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE FARKLI OLACAK

Başbakan Erdoğan, "Özellikle vatanımıza, istiklalimize, istikbalimize yönelik haince saldırılarda bulunan parelel yapı ile mücadele yeni dönemde çok farklı olacak, devlet kendisine karşı yönelen tehdide artık en kararlı şekilde cevap verecektir" diye konuştu.

ABDULLAH GÜL'Ü TENZİH EDERİM

Cumhurbaşkanlarının halktan kopuk olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan, Abdullah Gül'ü tenzih ederek şöyle konuştu:

"İnşallah, milletim takdir eder, Rabbim izin verirse, Türkiye Cumhuriyeti'nin 12. cumhurbaşkanı olarak, Türkiye'ye hizmet üretmeye, Türkiye'de eser vermeye devam edeceğiz. Geçmişte cumhurbaşkanları seçildiğinde adeta halktan kopuyor, başka bir dünyaya adım atıyorlardı. Tabii bununla -halef selef olacağımız diye şimdiden ifade ediyorum- Sayın Gül'ü kastetmiyorum. Biz, halkın seçtiği bir Cumhurbaşkanı olarak halktan kopmayacağız. İnşallah seçilirsek, cumhurbaşkanlığı dönemi de halkın içinde, halkla birlikte geçecek."