BIST 9.016
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.295,48
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan Gül'e üstü kapalı gönderme!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan grup toplantısında, adaylıktan son anda vazgeçen 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e; ''Dün birlikte yürüdüğünüz arkadaşlarınızın yarın rotayı nereye çevireceklerini bilemezsiniz. Kendilerine farklı hedefler tayin edenlere güle güle demekten başka elimizden bir şey gelmez'' sözleriyle göndermede bulundu.

Abone ol

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu.

Erdoğan grup toplantısında adayımız Erdoğan'ı çıldırtacak diyerek kamuoyunu meraklandıran CHP'ye yüklendi. Erdoğan son anda adaylıktan vazgeçen Abdullah Gül'e ise üstü kapalı göndermede bulundu.Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

ABDULLAH GÜL'E ÜSTÜ KAPALI GÖNDERME

Dün birlikte yürüdüğünüz arkadaşlarınızın yarın rotayı nereye çevireceklerini bilemezsiniz. Ne zamanki yollar çatallaştır o zaman hep milletimize baktık. Kendilerine farklı hedefler tayin edenlere güle güle demekten başka elimizden bir şey gelmez.

HESABIMIZ HALKADIR, HAKKADIR, BU DA BÖYLE BİLİNE

Hesabımız halkadır, hakkadır, bu da böyle biline. Bizim tek derdimiz milletin geleceğine huzurla, umutla bakabilmesini sağlamaktı. Terör güdümündeki parti ve kuruluşlar gibi hiç bir zaman iki yüzlü ve iki dilli olmadık. Geçtiğimiz 7 yılda Suriye halkına verdiğimiz hizmetleri rejimin kendisi bile sağlayamamıştır.

24 Haziran'daki erken seçim için takvim artık işliyor. Cumhurbaşkanlığı için adaylar belli olmuş durumda. AK Parti ve MHP Cumhur İttifakının adayı olarak şahsımı aday gösterdi. İttifak protokolümüz YSK'ya teslim edildi. Her parti kendi adayını belirleme hakkına sahiptir.Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı'nı tanıtırkenki hali konuya bakışını gösteriyor.

KORKARIM BU DURUM CHP'NİN TOPTAN SATIŞINA KADAR GİDER

Başka partilerin adayları için seçim kurullarında görev çıkarmışlar. Dünyanın hiç bir yerinde seçmen pazarlamak demokrasinin içinde yoktur. Korkarım bu durum CHP'nin toptan satışına kadar gider.

MUHARREM İNCE'YE! O GARİBANA MI BAKACAĞIZ

Seçim kampanyasında CHP'nin başındaki zata mı yoksa öne sürdüğü garibana mı bakacağız, onu bilemiyoruz. Ortada bir aslı bir de kuklası var. Bizi çıldırtacaklarını öne sürerek yola çıkmışlardı, haklarını vermek lazım bizi çıldırtmasalar da şaşırtmayı başardılar. Bu karikatür tipin ve adayının maceralarını seçimlere kadar izlemeye devam edeceğiz.

TEK DERTLERİ VAR O DA RECEP TAYYİP ERDOĞAN'I YIKMAK

Başarı çıtamızı iyice yukarıya çıkardık, kimse bizi kriterleri yükseltmeye zorlamadı, hepsini kendi irademizle hayata geçirdik. Bugüne kadar değişimden, yenilikten yana olduk, icraatlarımızı de bu doğrultuda yaptık.

Biri Çankaya'da yatacakmış bir diğeri de Külliye'ye tahsil edecekmiş böyle politika olur mu, bu nasıl cüce bir politikadır? Kafanızda Türkiye milleti için tarihe geçecek bir proje var mı onu söyleyin. Biz manifestomuzu milletimizle paylaştık. Tek dertleri var o da Recep Tayyip Erdoğan'ı yıkmak.

BİZ NE KADAR ADAYLA YARIŞIRSAK O KADAR MEMNUN OLURUZ

Şayet bir gün milletimiz tamam derse ancak o zaman biz kenara çekiliriz. İnşallah 24 Haziran'da yıkım ekibine hak ettiği dersi bir kez daha vereceğiz. Başka Cumhurbaşkanı adayları da mevcut, biz ne kadar adayla yarışırsak o kadar memnun oluruz, demokrasinin güzelliği işte bu. Bizim siyaset anlaşımız hizmet, proje, inşa üzerine kurulu.

BU NASIL CÜCE BİR POLİTİKADIR

Muhalefete bakınca şöyle bir manzara ortaya çıkıyor, birisi milletin evini, birisi devletin uçaklarını, biri yönetim sistemini göze kestirmiş. Biri Çankaya'da yatacakmış, birisi Külliye'yi gençlere verecekmiş. Bu nasıl cüce bir politika. Bunlar çok basit, poplist politikalar. Millet sizden neyi yıkacağınızın değil, neyi inşa edeceğinizi bekliyor. Bu zamana kadar dikili ağacınız yok, neyi dikeceksiniz onu söyleyin. Dertlere derman olacak, akılda kalacak bir projeniz var mı onu söyleyin.

MİLLET NE ZAMAN TAMAM DERSE O ZAMAN ÇEKİLİRİZ

16 yıldır iktidara gelmek için uğraşan muhalefetin daha büyük projelere ihtiyacı yok mu? Tek dertleri Erdoğan'ı yıkmak. Bizi başbakanlığa da, cumhurbaşkanlığına da milletimiz getirdi. Millet ne zaman tamam der ise, o zaman çekiliriz.

BUNLARI DA MI YIKACAKSINIZ?

Muhalefetin projesi yok dedik ama haksızlık ettik galiba. Bir projeleri var açıkladılar. Bu proje Türkiye'yi eski sisteme geri döndürmekmiş. Bu tavır milletin iradesine saygısızlıktır. Buradan milletimize çağrı yapıyorum: AK Parti 284 bin yeni derslik yaptı onların da mı yıkacaksınız?