BIST 10.220
DOLAR 32,20
EURO 35,07
ALTIN 2.458,59
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Gandi'ye hodri meydan!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, pazar gününü Bitlis'te geçirdi. Erdoğan'ın hedefinde ise muhalefet partileri vardı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Pazar gününü Bitlis'te geçiren Başbakan Recep Erdoğan'ın hedefinde dün kurultay heyecanının yaşandığı CHP ve lideri Kemal Kılıçdaroğlu vardı. Kılıçdaroğlu'nun 'geliri olmayana maaş bağlayacağım' sözlerini anımsatan Erdoğan, 'Belediye başkanların ne yapıyor? Bu vaadini gerçekleştirde görelim" dedi.

Başbakan Erdoğan Bitlis gezisi sırasında sabahın erken saatlerinde Bitlis'teki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Öğleden sonra ise Bitlis'teki yatırımların toplu açılış töreninde vatandaşlara seslendi. Sabah ki toplantıda isim vermeden BDP'ye çatan Erdoğan'ın öğlenden sonra hedefinde ise CHP lideri Kılıçdaroğlu ile öğrencilerin yumurtalı eylemleri vardı.

OMLET YAP!


Cumhuriyet Meydanı'nda konuşan Erdoğan, eylemlere katılan öğrencilerin sayısının Türkiye genelinde bini geçmediğini belirterek, polise sahip çıktığını yineledi:

"Bu taşları atanların, molotof atanların sayısı Türkiye'de bini geçmez. Ben polisimin sabırlı, tahammül eden tavrına sonuna kadar sahip çıkıyorum. Bunlar rektörlerin toplantısına katılacaklarmış. Bizim kültürümüzde davetli olunlayan yere gidilmez. Biz rektörlerle üniversitelerin sorunlarını konuşuyoruz. Onlar dışarıda yumurta atıyor. O kadar fazla yumurtan varsa git fakir fukaraya dağıt. Omlet yap! Bunların yandaş medyası öğrenciler üzerinden bize saldırıyorlar. Biz de öğrenci olduk ama molotof atmadık, kasatura sallamadık. Bunlara sahip çıkan CHP'nin milletvekileri Silivri Cezaevi'nin önünden ayrılmıyor. Bunların aydın dedikleri karanlık işlere karışmak zannıyla içerdeler. Bizler çetelere, mafyaya, hukuksuzluğa dur dedik."

YAP DA GÖRELİM!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 29 Mart yerel seçimlerinde dile getirdiği 'her aileye maaş' vaadini de hatırlatan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'na 'Yap da görelim' dedi.

"29 Mart'ta İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olan CHP'nin şimdiki genel başkanı 'her aileye maaş bağlayacağız' dedi. Şimdi genel başkan oldun. Kazandığınız büyükşehirlerde İzmir'de, Antalya'da, Mersin'de belediye başkanların ne yapıyor? Bu vaadini gerçekleştir de görelim. Biz de tebrik edelim. Ama bunların projesi yok. Bunların tek şeyi var. O da yalan, yalan yalan...."

BDP'YE 'İSTİSMAR' ÇIKIŞI
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


BDP'YE İSTİSMAR ÇIKIŞI

Bitlis'te sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle biraraya gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, işadamlarına "yatırım" çağrısında bulundu. BDP'lilerin bölge politikalarını da sert dille eleştiren Erdoğan, "Bunların amacı istismar zeminin sürdürmektir" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bitlis Belediyesi ziyareti ardından bölgedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. Başbakan'ın gündemine Doğu ve Güneydoğu Anadolu'ya yapılacak yatırımlar ve törer sorunu vardı.

Huzur ve istikrarın olmadığı, güvenlik zafiyeti yaşanan yerlerde yatırım olmadığının altını çizen Erdoğan, "Bölücü terör örgütüne karşı birlik olmalıyız" mesajı verdi. Erdoğan'ın hedefinde ise açılım politikaların karşı çıkan muhalefet partileri vardı:

"Bizler bu coğrafyada zoraki birliktelik kurmuş halklar değiliz. Biz bin yıldır beraberiz. Bizler birbirimizin kardeşiyiz. Gündelik politikalara da çözüm önerilerine de kapılıp kalmayacağız. Biz milli birlik ve kardeşlik projesini başlatırken bunu birlik adına başlattık. Artık Türkiye'nin ne Batısı'nda ne Doğusu'nda annelerin hıçkırıklı seslerini duymayalım diye, gençler cansız düşmesin diye yaptık. Birileri, bu acılardan siyasi rant üretmek istiyor. Milli birlik beraberlik projesine karşı çıkarak, ay yıldızlı tabutlardan meden umuyor. Bu oyunu görmek ve bozmak zorundayız. Tahrikçiler kazanmasın. Gençlerin ölümünden silah tüccarları kazanmasın."

SİLAH TÜCCARLARI KAZANMASIN!

BDP'lilerin 12 Eylül'de gerçekleşen Anayasa paketi referandumunda yaptıkları "boykot" çağrısını da eleştiren Erdoğan, "Bunların amacı istismar zeminini sürdürmektir" dedi.

"Kendilerini Kürt halkının temsilcisi olarak tanımlayanlar, 'çözüm' isteyenlere baskı uygulamaya başladılar. Sandığa giden seçmene bile baskı kuruyorlar. 12 Eylül'de sandıkları boykot ettiler. Bu kadar hayati bir Anayasa değişiklği sürecinde Hayır diyenleren safında yer almak samimiyet midir? Yıllarca 'parti kapatılmasın' diyen bu takım, mecliste parti kapamayı önceleyecek yasa maddesi 'Hayır' dediler. Bu ne perhiz ne lahana turşusu. Yıllarca 'adalet, özgürlük, hak' diyeceksin ama böyle bir değişikliğin karşısında duracaksın. Amaç, istismar zihniyeti yok olmasın da yolsuzluk, terör, istikrarsızlık sürsün. Bu tahriklere görmezden gelmeyin. Artık silah tüccarları kazanmasın."


DEVLETTEN FABRİKA BEKLEMEYİN

Başbakan Erdoğan, dün gerçekleştirdiği Muş ziyaretinde Tekel'e ait depoları bölgedeki girişimcilere devrettiklerini anımsatarak, "Devletin görevi fabrika kurmak değil, işadamını teşvik etmektir" dedi.

"Devlet bu güne kadar fabrika kurmuş da ne olmuş. Hep zarar etmiş. Bu zararın yükü milletten çıkmış. Bu anlayış komünist rejimlerin anlayışı. Şimdi komünist dünyada bile özelleştirme yaşıyor. Bizdekiler ise hala orada kaldılar. Değişmeye niyetleri yok. Herşeyi devletten beklemek, küreselleşme yapısına uymuyor. Hükümetin gelip de buralarda fabrika açmasını kimse beklemesin. Hükümet bunu yaparsa işadamlarının ekmeğini elinden almış olur. İşadamlarımız devletle yarışabilir mi? Devlet köylere yol yapacak, hastane, okul, üniversite yapacak. Alt yapıyı sağlayacak, işadamı da gelip buraya fırsatları değerlendirecek. Batı'da güzel işler yapan işadamlarımız, Bitlis'e olan vefa borçlarını ödesinler, gelip buraya yatırım yapsınlar."

AMACIMIZ OY ALMAK DEĞİL

AK Parti iktidarının göreve geldiği dönemde ihracat rakamının 36 milyar dolar olduğunu da ifade eden Erdoğan, yıl sonuna kadar ihracat rakamlarının 112 milyar doları aşacağını ifade etti:

"Göreve 36 milyar dolar ihracat rakamı, 112 milyar doları aşmak üzere. şmak üzereyiz. 36 milyar dolarda devlet vardı. Şimdi ise özel sektör var. Gayri Sahi Yurtiçi Hasılaya bakın, 350 milyar dolardan, 750 milyar dolara yaklaştı. Amacımız bölge halkının oylarına talip olmak değil. Amacımız bölgenin dertlerine derman olmaktır"

SELÇUKLU MEZARLIĞINDA ESPRİLİ SÖZLER
HABERİN DEVAMI İÇİN DİĞER SAYFAYA GEÇİNİZ...

[PAGE]


BAŞBAKANDAN İLGİNÇ SÖZLER

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Selçuklu Kabristanı'nı gezdi, ardından Ahlat Selçuklu Kültür Merkezinin açılışını yaptı. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin ısrarı üzerine tarihi mezar taşlarının önünde poz verirken, "Hadi bakalım ne yazacaksınız? Sonunda ben de (mezar taşlarını işaret ederek) oraya gireceğim, siz de gireceksiniz" diyerek espri yaptı.

Bitlis'teki temaslarının ardından karayoluyla Ahlat'a gelen Erdoğan, burada Selçuklu dönemine ait tarihi kabristanı ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı.

Tarihi mezar taşlarını inceleyen Başbakan Erdoğan'a, yerel gazeteci Özkan Olcay kazı çalışmalarının çok verimli olmadığını belirterek, gerekli ilginin gösterilmediğini söyledi. Bunun üzerine Erdoğan, İl Kültür Müdürü Hüsnü Işıkgör'e dönerek, "Ver bakalım cevabını, 7 senedir ne yaptın?" dedi. Işıkgör, elindeki çalışmaları içeren dosyayı Erdoğan'a uzatarak, yapılan "bilimsel çalışmaları" anlattı. Erdoğan ise Işıkgör'e, "Bilimseli çok gördük, ben uygulama projesi isterim" dedi. Çalışmalara her türlü maddi desteğin verildiğini belirten Erdoğan, konunun üzerinde durulması talimatı verdi.

MEZARLIK ESPRİSİ

Başbakan Erdoğan, daha sonra gazetecilerin ısrarı üzerine tarihi mezar taşlarının önünde poz verirken, "Hadi bakalım ne yazacaksınız? Sonunda ben de (mezar taşlarını işaret ederek) oraya gireceğim, siz de gireceksiniz" diyerek espri yaptı.

Erdoğan, daha sonra ilçe merkezindeki Ahlat Selçuklu Kültür Merkezinin açılışını yaptı. Burada toplanan vatandaşlara Başbakanlık otobüsü üzerinden hitap eden Erdoğan, yaptıkları eserlerin vatana millete hayırlı olmasını diledi. Dün Muş'ta, bugün de Bitlis'te pek çok tesisin açılışını yaptığını söyleyen Erdoğan, Ahlat'a yapılan hizmetleri de anlattı.

Başbakan Erdoğan, bugün açılışını yaptığı kültür merkezinin temelinin 1992'de atıldığını ancak bitirilemediğini belirten Erdoğan, kendi iktidarları döneminde çok kısa sürede inşaatın tamamlandığını ifade etti.

Ahlat'ın tarihi zenginliğinin fazla olduğunu dile getiren Erdoğan, Selçuklu Kabristanı ile ilgili de her türlü iyileştirmenin yapılacağını anlattı. Erdoğan, "Geçmişine sahip çıkamayanlar, geçmişini unutanlar, geleceğini hazırlayamaz. Onun için biz geçmişimize sahip çıkacağız ki, geleceğimizi hazırlayalım" dedi.

Erdoğan, "Görüyorsunuz Bitlis değişiyor. Artık duble yollarla Ahlat'tan Bitlis'e gidip geliniyor. Bunları Ak Parti iktidarı gerçekleştirdi mi, gerçekleştirdi. Laf değil, iş ürettik. O zaman Ahlatlı, iktidarına sahip çıkmalıdır diye düşünüyorum. Onun için 12 Haziranı unutmayalım. Türkiye bir değişim ve dönüşüm yaşayacak. Yeniden, yepyeni bir anayasayı sizlerle hazırlayacağız. İnşallah 'daha ileri demokrasi' diyeceğiz, daha çok özgürlük diyeceğiz; hak, adalet, hukuk, yatırım, ekonomi diyeceğiz" diye konuştu.

Açılış töreninde Erdoğan'a, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik ve Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Gaziantep Milletvekili Fatma Şahin de eşlik etti.

Başbakan Erdoğan, törenin ardından Ahlat Kaymakamlığını ziyaret etti.