BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan çiçek çocukları tepkisi

Başbakan Erdoğan, terör, eğitim, Oslo görüşmeleri, muhalefet ve medyaya ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, CHP ve PKK'nın birlikte AK Parti'ye saldırdığını savunarak ana muhalefeti yerden yere vurdu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

CHP'li Hüseyin Aygün'ün kendisini kaçıran PKK'lılara "çiçek çocukları" muamelesi yaptığını beliten Erdoğan, o kişilerin Ovacık savcısını şehit ettiğini hatırlattı.

Oslo belgeleri diye tanıtılan metinler için uyduruk nitelemesinde bulunan Erdoğan, "Altında imza olmayan hiç bir belge gerçek değildir" diyerek, CHP'yi belgeleri kimden aldığını açıklamaya çağırdı.

Erdoğan ayrıca G. Afrika'da yapılan Sosyalist Enternasyonal toplantısında PKK'yı Filistin sorunuyla bir tutan bildiriye imza atan CHP'yi topa tuttu.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Danışma Meclisi ve Katılım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi’nde yapıldı. İşte Erdoğanın konuşmasından önemli satırbaşları:

YUVANIZA HOŞ GELDİNİZ DİYORUM

Daha önce değerli siyasetçi Süleyman Soylu'nun Ak Parti'ye katılımını gerçekleştirmiştik. Bugün de açılış konuşmamızın hemen akabinde sayın Numan Kurtulmuş ve arkadaşlarının katılım törenini gerçekleştireceğiz. Sayın Kurtulmuş'a ve şu anda fesh edilmiş Has Parti üyelerine yuvanıza hoş geldiniz diyorum.Burada şu hususun altını çizmek istiyorum. Bu hareket bu dava kökü derinlerde olan kökü medeniyetimizle yaşıt olan bir harekettir. Bizim köklerimizden tevarüs ettiğimiz gıda aynıdır. Aslında bugün işte bu salonda yaşanan bu buluşma aynı çınarın dallarının aynı kökten beslenen dava kollarının kucaklaşmasıdır. AK Parti'nin kapısı işte bu her çınarın dallarına açıktır. Aşırılıklar hariç Türkiye'nin merkez siyasetine yakın ister sağda olsun ister solda olsun herkesi kucaklayacak muhabbete sahiptir.

İSİMLERİ KENDİ POTASINDA ERİTEN BİR DAVA

Bu dava, yüzyıllardır aşkla ve heyecanla yürüyen bu hizmet kervanı, daha da güçlenerek yoluna devam edecektir. AK Parti'nin dayandığı, AK Parti'nin tevarüs ederek omuzlarında taşıdığı bu büyük hizmet davası, isimler üzerinden yürüyen değil, tam tersine isimleri kendi potasında eriten bir davadı

ÇOK RAHATSIZLIK VERDİK

Başta Kur'an-ı Kerim ve Hz. Peygamberimizin hayatı olmak üzere öğrenciler bir dizi seçenek arasında bu dersleri seçecekler. Çok rahatsızlık verdik. Ya sen yine gönderme seçmeli ders. Senin böyle bir derdin yoksa gönderme ama gönderecek olanı da rahatsız etme. Şimdi bunların geçmişte gelen sıkıntıların ne olduğunu anlıyor musunuz? Buyurun Kürtçe de seçmeli ders. Bakalım ne kadar talep olacak. Bunun da adımlarını atacağız. Rapor alanların oranı yüzde 4. Yanlış yolda gidiyorsun. Önce bir defa kendine çeki düzen ver. Bizim çocuklarımız zekidir evelallah 66 ay deyip geçme.

PROTESTOLAR

Bir müslümanın masum bir cana kıyması bizim asla kabul edebileceğimiz bir durum değildir. Müslümanları rencide edenlerin düşünce özgürlüğüne sığınması aslında düşünce özgürlüğüne yapılan saldırıdır. Biz islamafobianın bir insanlık suçu olduğunu kayıtlara geçmiştik ama maalesef bunu görmüyorlar. İslamafobia en az ırkçılık kadar tehlikeli bir tavırdır.

NEFRET SUÇLARI İLE İLGİLİ YASAL DÜZENLEME

Konuyla ilgili nasıl Lahey gibi Adalet Divanı varsa biz de bu divanda bir birimin oluşturulması için girişimde bulunuyoruz ve Meclis açılır açılmaz nefret suçları ile ilgili yasal düzenleme başlatacağız. İslam Peygamber'ine hakaret edilmesini ve ardından müslümanların başı üzerinde boza pişirilmesini de sineye çekemeyiz. İslam coğrafyasında protestolar var ama Batı da İslamafobia konusunda durduğu yeri sorgulamalı. Müslümanlara yönelik manevi tacizlerin önlenmesi için bir anlayış gösterilmesini bekliyoruz.

Merkez Bankamızın döviz rezervi 110 milyar dolara çıkmıştır. Göreve geldiğimizde 27 milyar dolar rezervimiz vardı. Şimdi IMF'e olan borcumuz 1.3 milyar dolar. Ve şimdi IMF'e 5 milyar dolar borç veriyoruz. Önümüzdeki dönem borcumuzu da sıfırlayacağız.

AK PARTİ TEK BAŞINA DA KALSA

Şu anda, terörü arkasına alarak muhalefet yapan partilere rağmen, bu basiretsizliğe rağmen, bu fırsatçılığa rağmen, AK Parti tek başına da kalsa bu mücadeleyi sürdürmektedir. Terörün hedefi, sadece güvenlik güçleri değildir. Terör, toplumu tedirgin etmek ister, korkutmak ister, ürkütmek ister ve bu sayede de toplumu belli bir mecrada yönlendirmek ister. Şiddet, kan dökmek, masumları katletmek, terörün sadece farklı yüzlerinden biridir. Şiddet, terörün görünür yüzüdür. Ama terör, daha derinde, toplumu, siyaseti, idareyi, hatta ekonomiyi, hatta uluslararası ilişkileri şekillendirmek, bunları belirlemek ister. 

OKŞAYACAK MIYDIM SİZİ

Diyorlar ki Başbakan medyaya çok saldırıyor. Ne yapacaktım okşayacak mıydım sizi? Elbette eleştiri olacaktır ama yeri ve zamanı vardır. Bir kez daha söylüyorum. Terörle mücadele boğazda manzara izlemeye benzemez.

BU NE TERBİYESİZLİKTİR

Terörle mücadele, boğaza karşı keyif çatıp ahkam kesmeye benzemez. Benim Mehmedim, siperde, gözünün önünde eşi var, anası var, babası var, yeni doğmuş çocukları var, nişanlısı var, eli tetikte, canı burnunda bekliyor, İstanbul'dan beyefendiler, o Mehmed'in Genelkurmay Başkanı'nın ayakkabısının altıyla uğraşıyor. Bu ne terbiyesizliktir, nasıl bir sorumsuzluktur, bu nasıl bir gaflettir? Biz, bizden önce olduğu gibi, terörün siyaseti şekillendirmesine, yönlendirmesine asla ve asla göz yummayacağız.

AKŞAM BAŞKA SABAH BAŞKA KONUŞUYORLAR

Biz terörle başka bir mücadele muhalefetle başka bir mücadele ediyoruz. CHP bize 3 kişiyle geldi ve görüştük. Hala cevap verecekler bekliyoruz. Samimi değiller akşam başka sabah başka konuşuyorlar. Medyada ayrı bir sorumsuzluk. Ya Allah aşkına hangi ülkede teröre kadar canla başla mücadele veren güvenliklik güçlerine bu kadar saldırı mı? Diyorlar ki Başbakan Erdoğan medyaya çok saldırıyor. Napalım okşayalım mı sizi?

PKK'LILARA ÇİÇEK ÇOCUK MUAMELESİ

CHP arkasına terörü almış iktidarı eleştirmeye çalışıyor. Arkadaşlarına bakıyorsunuz ayrı tellerden çaldılar. Bir tanesini kaçırdılar 2 gün sonra bıraktılar. Kendisini kaçıranlara çiçek çocuk muamelesi yaptılar. O çiçek çocuklar alçakça Ovacık Cumhuriyet Başsavcısı'nı şehit ettiler.

TAVŞAN ÇIKTI

CHP ne diyor "size çok farklı belgeler açıklayacağım" diyor. Ne çıktı ortaya değerli kardeşlerim tavşan çıktı. Bunların yaptığı bu. Genel Başkanı çıkıyor o da ayrı telden çalıyor. Bunlar hep dağdan gelen bilgiler. Bunların nereden geldiğini biliyoruz.

BORSA BİLE BU KADAR İNİŞLİ ÇIKIŞLI DEĞİL

Dünyanın her yerinde terör sorunları iktidarın, muhalefetin, medyanın ortak çabalarıyla çözüldü. Terör örgütüyle bir başka mücadele, bizdeki muhalefetle bir başka mücadele. Ana muhalefet partisi teröre ortak proje üretelim diye kapımızı çalıyorlar. Ana muahlefet partisi bize gelmeden önce başbakan yardımcım milli birlik projesi için randevu istedi, randevu vermediler. Ama kendileri istediğinde biz randevu verdik. Geldiler. CHP’liler samimi değiller. Akşam başka sabah başka. CHP'de kimi dinleyeceğimizi bilemiyoruz artık inanın borsada bile bu kadar iniş çıkış olmuyor. Medyaya bakıyorsunuz ve orada da ayrı bir sorumsuzluk var. Hangi ülkeden güvenlik güçleri bu kadar hırpalanıyor?

OSLO GÖRÜŞMELERİ

Uyduruk belgeleri kimin CHP'ye servis ettiğini açıklasınlar. CHP'de kimi ciddiye alacağımızı bilemez hale geldik. Oslo belgeleri Sosyalist Enternasyonal toplantısında CHP'nin imzaladığı belgeleri gizleyenmez. Oslo benim talimatımla terörü bitirmek için yapılmıştır. Altında imza olmayan hiç bir belge gerçek değildir. Geri adım atarsak ülKemiz milletimiz kaybedecek .Bu sefer terör belasından mutlaka kurtulacağız.

CHP'NİN GAFLETİNİ BU MİLLET UNUTMAYACAK

CHP'nin bu gafletini bu aymazlığını bu millet unutmayacaktır. Tarih CHP'nin kendi şahsi hisleri için aynı kulvardan koştuğunu nasıl sahte belgelerle halka zarar verdiğini tarih yazacaktır. Medyaya ve bu fırsatçılara rağmen yolumuzdan kararlıkla yürüyeceğiz. Geri adım atarsak millet kaybedecek. Bu sefer ülkem terör belasının üstesinden gelecektir. Bir yandan standartları yükselteceğiz bir yandan da kararlı mücadelemizi sürdüreceğiz. 

KONGREDE BÜYÜK TÜRKİYE ŞEKİLLENECEK

AK Parti 4. büyük kongremizin hazırlıklarını büyük bir hızla sürdürüyoruz. Artık Türkiye alan el değil veren el. Şimdi 11 yılı planlayarak 100. kuruluş yıl dönümünde büyük Türkiye şekillendirecek hedeflere yürüyeceğiz.