BIST 9.916
DOLAR 32,45
EURO 34,74
ALTIN 2.436,26
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan cemaat açıklaması

"Cemaat Fenerbahçe'yi ele geçirmek istiyor" iddialarına Başbakan Erdoğan, "cemaat camide kardeşim" diye cevap verdi.

Abone ol

Fenerbahçe-cemaat tartışmasına Başbakan Erdoğan da katıldı. Vatan yazarı Ruşen Çakır'ın alevlendirdiği tartışma gündemdeki yerini koruyor. 3 Temmuz süreci sonrası bazı kesimler ısrarla Gülen cemaatini hedef gösteriyor.

1.20120525095520.jpg

MÜMTAZ SOYSAL MEST OLDU
Atatürkçü gibi konuştu
Başbakan'ın basın toplantısında Uludere katliamı için yapılan tartışmalara nokta koyması Mümtaz Soysal'ı sevindirdi. Habertürk'te konuşan Soysal şunları söyledi: "Başbakan tam bir Atatürkçü gibi konuştu. Çünkü bizce Atatürk'ün en önemli inançlarından birinin 'milliet' kavramına olan bağlılığıdır. Başbakan'ın da Kürt meselesinde söyledikleri millet kavramının güzelliğinde söylenmiş sözlerdir...



"Gülen hareketi Fenerbahçe'yi ele geçiriyor" iddiasını gazeteciler Kazakistan'da bulunan Erdoğan'a sordu. Erdoğan'ın açıklamaları bugün gazetelerin sayfalarında yer aldı. Gündemin sıcak konusuna Erdoğan'ın cevabı netti:

CEMAAT CAMİDE KARDEŞİM

"Benim ne Fenerbahçe ne cemaat tartışması içinde bulunmam mümkün değil. Futbol işi başka bir olay, cemaat işi başka bir olay. Cemaat camide kardeşim. Futbolla ne alakası var..."

ŞİKE SAHAYA YANSIMIŞ MI?

Başbakan Erdoğan son TFF seçimlerinin ardından kulüplere değil şahıslara ceza verilmesini önermişti. "Şike sahaya yansımış mı bakılır ve karar ona göre verilir. Aksi halde kulübü cezalandırmak neden?" diye Platini'ye soran Erdoğan, "Margaret Thatcher, İngiliz Başbakanı, 1979-1990) İngiliz takımlarının Avrupa’ya çıkışını 5 yıl yasakladı. Ne oldu? Kendi aralarında gayet güzel devam ettiler. Döndükleri sene de şampiyon oldular." sözleriyle çok tartışılmıştı.

İKTİDARA YAKIN İSİMLER YÖNETİME GİRDİ

Geçtiğimiz günlerde yeniden Fenerbahçe başkanlığına seçilen Aziz Yıldırım’ın listesinde iktidara yakın iki isim vardı. En dikkat çeken isimlerin başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın büyük oğlu Ahmet Burak’ın kayınbiraderi Ahmet Ketenci geliyordu. Listedeki bir diğer isim de Kadir Topbaş’ın oğlu Hüseyin Ersan Topbaş olmuştu. Fenerbahçe yönetiminde bir kesim sürekli olarak bu sürecin Fenerbahçe’yi bölmek için yapılan bir cemaat operayonu olduğunu her fırsatta dile getirmişti.