BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,78
ALTIN 2.399,75
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan çatı aday için ilginç benzetme

Başbakan Erdoğan Artvin'de toplu açılış töreninde konuşma yaptı. Hedefinde muhalefetin çatı adayı arayışları vardı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan, muhalefet partilerinin cumhurbaşkanlığı seçimi için "çatı aday" arayışlarını eleştirerek, "Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan,  Artvin Valiliği önünde düzenlenen toplu açılış töreninde, eğitimden sağlığa, spordan altyapıya kadar Artvin'e kazandırılan 159 milyon liralık 33 eser ve yatırımın açılışında konuştu. İşte öne çıkan satır başları:

ARKUN BARAJI

Bugün, Arkun barajı ve hidroelektrik santralini hizmete açıyoruz. Eskiden su akar Türk bakar derlerdi, biz geldik su akar Türk bakar dedik. Bu sular boşu boşuna karadeniz'e akıyordu. Allah birilerine petrol vermiş bize de su vermiş. Bu suyun kadru kıymetini niye bilmiyoruz? 'Bunu değerlendirmemiz lazım' dedik. Şimdi bunu değerlendiriyoruz.

YILDA 15 MİLYAR DOLAR

Şu ana kadar devreye aldığımız hidroelektrik santraller olmasaydı yılda 15 milyar dolar dışarıya ilave para ödemek zorunda kalacaktık. Bugün ülkemizde çok fazla hidroelektrik santral inşaatı var. Çünkü gelişmiş ülkelerin 30-40 yıl önce tamamladıkları bir süreci biz henüz yeni tamamlıyoruz. Bunca yatırıma rağmen hala bu alandaki potansiyelimizi tam olarak kullanabiliyor değiliz. 2015 sonu artık dünyada sınır aşan sularda bir risk dönemi başlayacak. Dolayısıyla sınır aşan sularda uluslararası engeller başlayacak. Onun için bizim bir an önce bu konuda adımımızı atmamız lazım. Dolayısıyla suyumuzu da değerlendirmemiz lazım.

CANKURTARAN TÜNELİ

Artvin'e 12 yılda 11 katrilyon hizmet yaptık. İnşaası devam eden çok büyük yatırmlar ve projeler var. Canturtaran tünelini önümüzdeki yıl açıyoruz. Bağlantı yollarıyla birlikte uzunluğu 2788 metre. Karadenizi Erzurum üzerinden İran'a bağlıyor.

İKİ HAVAALANI

Hem Batum hem de kendi havalimanı. Yani artık buradan Trabzon'a gitmeyecek. Rize hem Trabzon'dan istifade edecek hem de bu havalimanından. Yani alternatifleri çoğaltıyoruz. Yıllar yılı bu imkanlar yoktu ama AK Parti iktidarıyla bunları hamdolsun gerçekleştirdik.

Zaten yolculuğumuzun başından beri ne diyoruz? Dik duracağız, dikleşmeyeceğiz. Hiç ondan endişe etmeyin. Biz insanoğlu karşısında eğilenlerden olmadık, biz sadece Hakk'ın karşısında eğildik, Hakk'ın karşısında rükudayız.

TÜNELLERLE YOLLAR KISALIYOR

İşte Borçka Camili Macahel Tüneli, 5 bin 400 metre proje çalışması başladı. Proje tamamlanınca Borçka-Camili arası 43 kilometreden 24 kilometreye düşecek, 19 kilometre kısalıyor. Ardanuç-Artvin yolu tamamlanıyor, bunların da adımlarını attık

Artvin çok ihmale uğradı, şimdi biz gideriyoruz. Sadece 12 yılda yaş çay alımı ve kesimlerle birlikte 585 milyon lira ödedik. Ruhsatlı alanlarda fındık üreticilerine son 5 yılda 63 milyon lira destek verdik.

128 trilyon tutarında 18 ayrı eserin resmi açılışını gerçekleştirdik. Bu akşam Trabzon'a geçiyorum. Yarın da Trabzon'da 104 trilyon tutarında 21 ayrı eserin açılışını yapacağız. İşte sizlerle bugün açılışları yaptık, yapıyoruz

ONLAR GERİLİM BİZ ESER ÜRETTİK

Biz laf üretmedik gerilim üretmedik. 12 yıl boyunca muhalefet kriz üretmenin mücadelesini biz eser üretmenin iş üretmenin mücadelesini verdik. Biz genç ve dinamik nüfusa sahibiz. Medeniyet birikimiyle ajantajlıyız. Gençler zenginlik olarak değil tehdit olarak görüldü. Medeniyet hazine olarak değil utanılacak geçmiş olarak görüldü. Biz Türküyle kürdüyle lazıyla çerkesiyle boşnağıyla biz biriz dedik beraberiz dedik kardeşiz dedik hep birlikte Türkiye'yiz dedik. 

CHP'NİN AKLINA BAYRAK GELDİ

CHP’nin aklına bayrak geldi. Sayın Kılıçdaroğlu sen ne zamandan beri bayrağı hatırladın. Sayın Kılıçdaroğlu, sen hayatında bir kere Hakkari'ye gittin, sen eline Türk bayrağı alamadın. Hakkari'ye gelirsin ama Türk bayrağı dalgalandıramayacaksın dediler. Hangi Türk bayrağını sevmekten bahsediyorsun. Biz Hakkari'ye de Van'a da gittik, bayrakları gümbür gümbür dalgalandırdık. Ama ne MHP'si ne CHP'si Sivas'ın ötesine gidemediler.

ONLARIN GÜNDEMİNDE FIRSATÇILIK VAR, İSTİSMAR VAR

Bu milletin kutsal değerleri hiç kimsenin istismar aracı olamaz. Milletin birliği gibi konular asla istismar aracı olamaz. BDP tahrikler yapıyor. Bu tarafta CHP ve MHP beslenmek istiyor. Dışarıdan Pensilvanya ve onun medyası destek veriyor. Pensilvanya’nın gündeminden çıkamayan bu muhalefete 30 Mart’ta büyük ders verdiniz. Yüzde 46 ile siz bu muhalefete çok açık mesaj verdiniz.

Bizim gündemimizde dünyanın en büyük havalimanını inşa etmek varken, Atak helipokterini ihraç etmek varken, Marmaray, boğazın altından otomobiller geçirmek varken, üçünçü köprü yapmak varken, onların gündeminde fırsatçılık var, istismar var. Bayrak ve Musul üzerinden siyaset yapmaktan bile kaçınmıyorlar.

BUNLARDAN ANCAK PARAŞÜTÇÜ OLUR

10 Ağustos'ta milletim yeniden sandığa gitecek, kendi cumhurbaşkanını seçecek. Milletim 8 kez ders verdi, inşallah bir kez daha ders verecek.  Ne diyorlar çatı, çatı adayı arıyorlarmış. Allah aşkına temeli olmayanın çatısı olur mu? Kaçkar'a bakın, temelsiz mi duruyor havada mı duruyor? Çoruh kaynaktan beslenmese böyle coşkun akabilir mi? Bunlar havada duran çatı arıyorlar. Olsa olsa bunlardan ancak paraşütçü olur.

Bu ülkenin temeli de var, çatısı da var. O parti AK parti. Tüm Türkiye'yi kucaklayan adayımızla 10 Ağustos'a gireceğiz. Halkın seçtiği cumhurbaşkanı inşallah Türkiye'yi daha yükseklere ulaştıracak, çok daha yeni rekorlarla buluşturacak.