BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan 'ben Aleviyim' çıkışı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan Ankara'da partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Abone ol

Başbakan Tayyip Erdoğan, “Alevilik Hz Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Aleviyim” dedi. Partisinin Ankara İl Başkanlığı’nın Altınpark’ta düzenlediği iftar yemeğinde önemli açıklamalarda bulunan Erdoğan şunları söyledi:

SANDIĞI MI KALDIRALIM

“En büyük meydan sandık meydanıdır. Eğer sandık varsa, milletin önüne geliyorsa o sandıktan çıkan sonuca herkes uymak saygı göstermek zorundadır. Seçim sandığı azınlığın çoğunluğa dayatmalar yapmaması için vardır. Sandık demokrasi dışı arayışların panzehridir. Sandıktan Hitler çıkabilir diyerek sandığı ortadan mı kaldıralım. Türkiye’de 1946’ya kadar sandık yoktu. Türkiye, Führer değil de Milli Şef olarak bilinen birisi tarafından yönetiliyordu. 1950 yılındaki temiz seçimlerden bu yana asla Führer vari lider çıkarmamıştır. Hitler çıkabilir demek demokrasiye hasmane tutumdan başka bir şey değildir.

PAÇAYI SIVADILAR

Bir genç ‘oruç tutmadığım için bana saldırdılar’ diyerek karakola şikayete gidiyor. Polis de ‘kardeş ramazan yarın başlıyor. Buyur bir çayımızı iç’ deyip yolluyor. Seçime 8 ay kala sandıkta hile var diye dereyi görmeden paçayı sıvayanlar oldu. 8 ay kala bahane üreteceğinize yenilginize gerekçe üreteceğinize gidin ve çalışın. Milli Şef’e bir gün demişler ki. ‘Paşa hiç Allah demiyorsun. Bu millet Allah diyeni sever’, ‘Az önce dedim ya. Allahaısmarladık’ diyor. Tablo bu.

SANDALLA GİDİN

Bu işi bizden daha iyi yapan varsa buyursun milletten yetkiyi alsın bu vazifeyi üstlensin. 3. köprünün yapılmaması için ellerinden geleni yapıyorlar ama yapacağız. Tuna’nın üstünde 8 tane köprü var.

Kanal İstanbul diyorum hafsaları almıyor. 1., 2. köprüye ‘hayır’ dediler geçtiler. 3. köprüden de geçecekler. Hadi sandalla gidip gelin. Onla gidip gelebilirsiniz. Hem hayır diyecekler hem istifade edecekler. Milletten yetki alamayanlar Türkiye’nin istikbaliyle oynamaya yeltenmesinler.

TURİZM GELİRİMİZ ARTTI

Darbe severleri milletimiz hiçbir zaman affetmemiştir. Demokrasi sandığın, millet iradesinin egemen olduğu bir rejimdir. Dünya küresel finans krizi karşısında zor dönemden geçerken bütçemiz fazla verdi. Turizm geliri düştü diyorlar. Nerede düştü be? 5 ay sonu itibariyle turizmde gelirimiz bir önceki yıla göre yüzde 18,5 arttı. Türkiye’de ekonomik havayı bulandırmak için bu yollara tevessül ediyorlar. Batı buna destek veriyor. Güçlü bir Türkiye istemiyor.

DÖRT DÖRTLÜK

Alevilik Hz Ali’yi sevmekse ben dört dörtlük bir Aleviyim. Çünkü Hz Ali’yi çok seviyorum. Sevgililer sevgilisinin damadı. Cengaver 4. Halife. Ama Aleviyim diye ortaya çıkıp Hz Ali’nin yaşam tarzından uzak olanlara söyleyebilecek hiçbir şeyim yok. Bizi bölmek isteyenlere, mezhep kavgasının içine çekmek isteyenlerin oyununa gelmeyeceğiz.

ZİLLETTİR

MHP Genel Başkanı zehir zemberek açıklama yaptı. Benim edebim onun ağzıyla konuşmaya müsaade etmez. O seviyeye inmem. Benim Türk Milleti ahlakı onun menşeinden aldığım terbiye buna müsaade etmez. Bizi terör örgütüyle işbirliği yaparmış gibi gayret içine girmek zillettir.”

MISIR’DAN GELEN MEKTUP

Erdoğan, Mısır’da askeri yönetimin cumhurbaşkanı yardımcılığına getirdiği Muhammed El Baradey’in görüşme talebini reddetmesiyle ilgili olarak da şöyle konuştu:
“Bana bir mektup geldi Mısır’dan. Konuşmalarımızı beğenmiyorlarmış. Rahatsız oluyorlarmış. ‘Türkiye’yi aslında biz çok takdir ediyoruz. Çok taktir ettiğimiz başbakanları vardı. Yanlış açıklamaları yanlış beyanları oluyor’ diyor. ‘Hatta gerekirse telefonla da konuşabilir’ diyorlar. Şimdi güler misin ağlar mısın. Bir defa ben seninle nasıl konuşacağım. Sen seçilmiş değilsin. Sen darbe hükümeti tarafından atanmış birisisin. Hale bakın. Daha da enteresanı şimdi yemin merasimi yapıyorlar. Askeri darbeyi yapan kişi Sisi, Milli Savunma Bakanı olmuş. Kendi getirdiği Cumhurbaşkanının karşısında el pençe divan durmuş yemin ediyor. Böyle bir trajedi olabilir mi?

DERDİMİZ MURSİ DEĞİL

Bizim derdimiz Mursi değil. Ben Cumhurbaşkanı olarak Mursi’yi görüyorum. Demokrasiye saygı için bunu böyle görüyorum. Baradey seçilmiş olsaydı bu ifadelerimi bugün ona da kullanırdım. Ama o seçilmedi. Yüzde 52 Mursi aldı. Saygın olan o dur.”