BIST 10.164
DOLAR 32,37
EURO 34,72
ALTIN 2.392,93
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'dan belediyelere müjde

Belediyelerin İller Bankası'na yapılan kesintilerine ilişkin düzenleme Resmi Gazete'de yayınlandı. 4 ay kesinti yok!

Abone ol

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının, yerel seçimlerden yeni çıkan belediyelerden İller Bankası kesintilerinin 4 ay süre ile ertelenmesi teklifi, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından olumlu karşılandı.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca düzenlenen "AK Parti Büyükşehir Belediye Başkanları Değerlendirme Toplantısı"nda 18 büyükşehir belediye başkanı ile parti genel merkezinde bir araya geldi.

AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül'ün ev sahipliği yaptığı toplantıda İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de hazır bulunarak bakanlıklarının yerel yönetim strateji eylem planları ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

Basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda, AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığının yerel seçimlerden yeni çıkan belediyelerden İller Bankası kesintilerinin 4 ay süreyle ertelenmesi teklifini Başbakan Erdoğan olumlu karşıladı.

4 AY KESİNTİ YAPILMAYACAK 

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yer alan Bakanlar Kurulu kararına göre, önümüzdeki günlerde büyükşehir belediyeleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşlarına genel bütçe vergi gelirleri tahsilat toplamı üzerinden ayrılacak paylardan 4 ay kesinti yapılmayacak.

İl Özel İdarelerine ve Belediyelere Genel Bütçe Vergi Gelirlerinden Pay Verilmesi Hakkında Kanun ve konuya ilişkin Bakanlar Kurulu kararlarına istinaden belediyelerin kamu kurum ve kuruluşlarına borçları, genel bütçe vergi gelirlerinden kesiliyor.