BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

İlber Ortaylı Davutoğlu'nu sınıfta bıraktı

Ünlü tarihçi İlber Ortaylı bir konferansta yaptığı konuşmada Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu sınıfta bıraktı.

Abone ol

Prof.Dr. İlber Ortaylı, “Dışişleri bakanının ciddi bir tarih bilgisi birikimi olduğunu zannetmiyorum” dedi.

TURKISH Forum UK adlı vakfın konuğu olarak konferansta konuşan İlber Ortaylı, hiçbir ülkenin aslında savaşa hazır olmadığını savunurken, Türklerin tarih okumayı sevmediğini söyledi.

AHMET DAVUTOĞLU TARİH BİLMEZ

Osmanlı’nın savaşa girmemesi veya geç girmesi halinde kolay kolay rahatsız edilemeyecek konumda bulunacağını iddia eden Ortaylı, “En büyük zenginliğimiz nüfusumuz bize kalırdı Arap dünyası daha iyi olurdu, Kudüs, Hicaz Türklerin elinde kalırdı” dedi.

Ortaylı, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun dış politika tezleriyle özdeşleştirilen Yeni Osmanlıcılık tartışmalarına ilişkin bir soruya ise, “Dışişleri bakanının ciddi bir tarih bilgisi birikimi olduğunu zannetmiyorum” yanıtını verdi.

NE DEMİREL BAŞKAKAN NE ERBAKAN PROFESÖR OLURDU

Türkiye’nin sanayi rotasını değiştirmesi halinde gelişebileceğini kaydeden Ortaylı, “Türkiye, işleyen bir makinadır, buna böyle bakılmalıdır. Sanayi rotamızı değiştirirsen Türkiye gelişebilir. Yeni sanayi dallarına girmek zorundasınız. Eğitime yeni impetus vermek zorundasınız. Her yere üniversite açıp, çocukları kandırmakla olmaz. Doğru dürüst insan yetiştireceksiniz. Toplantılarla bunlar olmaz. Bugünkü liselerle ne Süleyman Demirel başbakan, ne de Necmettin Erbakan Profesör olurdu” dedi.