BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Erdoğan'dan Baykal'a 'ulan' cevabı

Başbakan Erdoğan partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin konuları değerlendirdi

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan kendisine 'ulan' diyen Deniz Baykal'a cevap verdi. Erdoğan AK Parti projelerine CHP'nin 'kes kopyala yapıştır formülü' uyguladığını iddia etti, MHP ve BDP'ye de sert eleştiriler yöneltti.

ERDOĞAN HELALLİK İSTEDİ

Tüzük gereği son kez aday olan Erdoğan, partisinin grup toplantısında veda konuşması yaptı. Milletvekillerinden helallik isteyen Başbakan, ara vereceğini söylese de ardından ekledi: "Bu şarkı burada bitmez."

Erdoğan'ın veda konuşmasında duygusal anlar da yaşandı. Bazı milletvekillerinin ağladıkları görüldü. 

Baykal'ın 'Ulan senin haram yediğin paraları kesecek, onların tümünü milletin ihtiyacına ayıracak' sözleri Erdoğan'ın gündemindeydi:

"Eski genel başkanları hepinizin malumudur. Biliyorsunuz, malum yeni genel başkana neden böyle bir görevi devretmek zorunda kaldığı ortada. Ona kalsa devretmeyecekti de işte durum ortada. Kendisine bir güç devşirebilmek için şahsıma 'ulan' gibi ifadelerle hakaretler ediyor. Benim kalkıp da senin seviyene inmek gibi bir derdim yok. Zaten bu siyasette milletim her zaman sana tokadı attı. En sonunda partinde düne kadar senin yanında olanlar da tokat attı. Yanına ziyarete gelip 'ben genel başkan olmayacağım' diyen de ertesi gün aday oldu, o da sana tokat attı. Şimdi birlikte kurdeleler kesiyorlar, adaylığı garantilemek istiyor herhalde."

Baykal'dan jet özür
Baykal, Antalya'da yaptığı bir konuşmada Başbakan Erdoğan için kullandığı 'ulan' sözünden dolayı kamuoyundan ve ailesinden özür dilediğini belirterek, "Üslup önemli. Üslubum daha özenli olmalıydı" dedi.

ENFLASYONA KİMSE İNANMAZDI

2010 yılı ekonomik büyüme rakamları ve enflasyon oranlarını hatırlatan Erdoğan, ekonomide olumlu gelişmeleri anlattı:

Milli gelir tarihinde ilk kez 1 trilyon rakamını aştı.Türkiye 8.9 büyüme ile OECD ülkeleri arasında 1. sırada. Dolar cinsinden milli gelir 736 milyar dolar ile kriz öncesi seviyesine ulaştı. Kişi başına milli gelirimize baktığımızda 2008'deki gibi 10 bin dolara aşarak 10 bin 79 dolar seviyesine ulaştı.' Bu büyümede alın teri bulunan aziz vatandaşlarımı tebrik ediyorum.

Kamu net borç stokunun gayri safi milli hasılaya oranı 2002 yılında yüzde 61.4 iken, 2010 yılı sonunda küresel finans krizine rağmen yüzde 28.7 gibi rekor bir seviyeye geriledi. Borç oranlarında Avrupa ülkelerinden çok daha iyi durumdayız. Mart ayında enflasyon yüzde 0.42 oranında arttı. İlk üç aylık dönem itibariyle enflasyon yıllık bazda yüzde 3.99 oldu. Göreve geldiğimizde yüzde 30 idi, şimdi neredeyse onda birine düştü. 8 yıl önce enflasyon yüzde 4'lere kadar düşecek deselerdi ona o gün kimse inanmazdı."

GELİN BİRLİKTE USTALIK DÖNEMİNİ İNŞA EDELİM

Kılıçdaroğlu'nu AK Parti'nin projelerini kötü taklit etmekle suçlayan Erdoğan, sözü seçimlere  getirdi. Üçüncü dönemi ustalık olarak adlandıran Erdoğan, halka çağrıda bulundu:

"Biz seçime girerken her şey Türkiye için demiştik.Çünkü diğerleri taklitçidir, bunlardan bir şey olmaz. O gün nasıl bir heyecan içindeysek aynı umut ve heyecanı taşımaya devam ediyoruz. milletle gönül bağımızı devam ettirerek bugünlere ulaştık. Çıraklık ve kalfalık döneminde nasıl desteğini verdiyseniz eğer bizden memnun kaldıysanız gelin ustalık dönemini de sizlerle beraber inşa edelim. Bize yüklenen emaneti kutsal bildik."

CHP HAKARETİN BEDELİNİ SEÇİMDE ÖDEYECEK

Türkiye'nin her yerine hitap eden tek parti olduklarının altını çizen Erdoğan, diğer partileri kapasitesizlike suçladı. CHP il başkanlarının valilik yaptığını bir kez daha hatırlatan Erdoğan'ın hedefindeki parti CHP oldu:

"1940'larda takılıp kaldığı o günlerden hala gelemedi. Kendi iç çekişmelerinden milletin sorunlarına kulak veremediler. Yaptıkları tek şey hakaret. Hakaretin bedelini 12 Haziran'da ödeyecek."

MHP KAFATASI ÖLÇÜYOR

Türkiye'nin artık ayaklarının üzerinde durduğunu belirten Erdoğan, 4 yıl boyunca milletin derdine derman, şifa olacak bir tek öneri görülmediğini ifade etti. Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

"Küfretmekten, hakaret etmekten, öfke ve nefretten başka ortaya hiçbir şey koymadılar, koyamadılar. Milli birlik ve kardeşlik projesi gibi birleştirici ve bütünleştirici bir süreç karşısında bile, ayrıştırıcı dili, öfke ve nefret dilini tercih ettiler. BDP nasıl Türkiye'nin doğusuna çıkıp oradan çıkamadıysa, MHP'de maalesef kafatası ölçmekten başka bir işe yaramıyor.

MHP de sahil kesimlerinin bazı kesimlerine sıkışarak oradan çıkamadı, Türkiye partisi olamadı. Milli birlik ve kardeşlik projesinin karşısında duran, çözümü engellemek için
yoğun gayret gösteren bir diğer parti de MHP oldu, bir diğeri de BDP."

CHP'DEN KES KOPYALA YAPIŞTIR FORMÜLÜ

Eleştiri dozunu iyice yükselten Erdoğan, ana muhalefet partisini kopyacılıkla itham etti. CHP'nin neden milletin takdirini kazanamayacağını da şu sözlerle anlattı:

"Seçim sandığı gözükünce geçici bir süre için CHP'nin aklına halk geldi. Yeni diye getirdikleri her söylem, AK Parti'nin zaten uyguladığı çözümlerin kes kopyala yapıştır formülüyle orantılıdır, AK Parti'nin birebir taklididir. O ne veriyorsa ben 5 fazlasını veriyorum diyen siyasetçiler yok muydu, CHP de aynı zihniyette. Takdiri beceremeyenler, halktan da takdiri göremeyeceklerdir. Çetelerden medet umanlar milletten asla takdir göremezler. 

İNGİLTERE'DEN İSRAİL'E SELAM GÖNDERENLER MİLLETİN TAKDİRİNİ ALAMAZ

İngiltere'de, Amerika'da İsrail'e selam gönderenler, bu milletten asla takdir göremezler. En önemlisi, milleti aşağılayanlar, millete 'göbeğini kaşıyan adam, bidon kafalı, %60'ı aptal' diyenleri bu milletten ebediyen yüz bulamazlar. Daha önce de söyledim. Siz aile sigortasını bir kenara bırakın da, kendi arkadaşlarınıza kurduğunuz komploloların, aile yapsına verdiğiniz zararın hesabını verin. Böyle muhalefete can kurban, 8 yıldır söylüyorum. 12 Haziran seçimlerine çok bildik bir rakiple, umut simsarlığı yapan, sürekli çark eden bir CHP'yle giriyoruz."

MHP VE BDP'YE NASIL YÜKLENDİ? VEKİLLERİ NASIL DUYGULANDIRDI? AYRINTILAR SONRAKİ SAYFADA

[PAGE]

MHP'YE: SİZ KİRLETTİNİZ BİZ TEMİZLİYORUZ

Eleştirilerin payından MHP de nasini aldı. 2001 krizini gündeme getiren Erdoğan, muhalefet partisinin milliyetçilik anlayışını sorguladı:

"Bir gecede Türkiye'yi yoksullşaıtran MHP, 2002 seçimlerinde eline geçen fırsatı heba etmiştir. MHP üst yönetimine ait tek bir olumlu eleştiri bulabilir misiniz? Şu anda 86 milyar dolara ulaştık. Şimdi utanmadan çıkıp konuşuyorlar, bu iktidar yolsuzlukların iktidarı diye. Sizin kirlettiğiniz bütün Türkiye'yi biz temizliyoruz. Kasaları boşalttınız, biz dolduruyoruz. Borçlandınız, biz ödüyoruz. 79 senede 6 bin 300 km duble yolun yapıldığı bir Türkiye'de 8 yılda 13 bin 600 km duble yol yapıyoruz."

BDP'yi terörden rant elde etmekle suçlayan Erdoğan, bu partinin sivil itaatsizlik çağrısını da sivil iradesizlik olarak niteledi.

BU MUDUR HAKKARİ'Yİ SEVMEK

"Dogunun yatırımlara kavuşması BDP'yi rahatsız etti. Şırnak Cizre'de havaalanı yapmak isteyeceksin, törene gelmek isteyenleri engelleyeceksin. Yol yapacaksın, yollardaki o müteahhitlerin iş makinalarını yakacaksın. Bu mudur Hakkari'yi Şırnak'ı sevmek. BDP bir kez daha istismarı benimsedi sivil itaatsizlik değil sivil iradesizliktir. Referamdumda sandığın işaretine çarpı koyanlar halkın iradesine ipotek koymak değil midir? Terörden en fazla iki kesim istifade etti. Silah tüccarları ve istismarcılar. Cuma namazını adeta sabote edercesine elde megafonla bir cuma namazı kılmaya kalkarsanız, buna ayrımcılıktan başka bir şey denmez. Bu ayrımcılıktır, bu mukaddes dinimizin içerisine de bölücülüğü sokmaktır. "

PKK EYLEMLERİ VE KİRLİ SENARYOLAR

Terör örgütünün son zamanlarda başlattığı eylemlere de dikkat çeken Başbakan halka bu oyunlara gelmeyin çağrısında bulundu:

"Seçimin hemen öncesinde ortaya konan bu eylemler, her seçim öncesinde olduğu gibi, Türkiye'de iç siyaseti dizayn etme girişimlerinin aleni bir uzantısıdır. Şunu da açık açık söylüyorum. Bu eylemler sadece Doğu ve Güneydoğu'da halkı tahrik yoluyla değil; hükümeti yıpratmak, batıdaki vatandaşları tahrik etmek yoluyla seçimleri etkilemeye dönük çok boyutlu senaryonun bir parçasıdır. Türkiye artık bu oyunlara gelmeyecek. Türkiye, bu kirli senaryolara
gelmeyecek, bunları bozacak ve mutlaka aşacaktır."

SAĞLIK REFORMU

Biz bu yola şahsi makam hırsı için çıkmadık. Sessiz yığınların sesi olmak için yola çıktık. Sofrasında yiyeceği olmayanlar için yola düştük. Hastane kapılarında inim inim inleyen kuyruklarda can çekien insanları kurtarabilmek için hastaneleri koordine ettik. Şimdi benim vatandaşım istediği hastaneye gidebiliyor."

Tüzük gereği son kez aday olan Erdoğan, veda konuşmasında milletvekillerinden helallik istedi.  Başbakan, ara vereceğini söyledi ama daha sonra yola devam edeceğinin sinyalini verdi:

HAKKINIZI HELAL EDİN

"Fakir fukaranın sesi soluğu olmak için biz bu yola çıktık. Biz dertliyiz arkadaşlar. Dertli olmayan derman bulamaz. 8 yıl boyunca çeteler karşısında hep dimdik durduk. Kirli tezgahlar karşısında içimizi karartmadık. İri olduk diri olduk her zaman beraber olduk. Mübarek yolda sizin gibi yol arkadaşları nasip ettigi için rabbime hamd ediyorum. Yanlışlar olabilir. Ben sizlerden razıyım. Allah da sizlerden razı olsun diyorum, ben sizlere hakkımı helal ediyorum sizler de bana helal edin. Böyle bir yolda ikbal hırsı olamaz, Küslüğe dargınlığa yer olamaz.

BU ŞARKI BURADA BİTMİYOR

Tüzük gereği son kez aday oluyorum, ara veriyorum gerisi allah kerim. Siyaset sadece bu çatı altına girmekme olmaz. Aday olamadığımız andan itibaren bir dahaki seçimlere kadar kaybolanlardan olmamalıyız. Bugüna kadar bundan sonra hizmet üretmenin mücadelesi içinde olacağız. Bu şarkı burada bitmiyor. 12 Haziran'dan itibaren daha gür ve ahenkli bir şekilde ustalık olarak devam ediyor."