BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,81
ALTIN 2.430,92
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Bank Asya açıklaması!

Recep Tayyip Erdoğan, Bank Asya ile ilgili yasal sürecin 1,5 yıl sürdüğünü, paralel yapının ekonomik yapısının çözülmesi için önemli bir adım olduğunu söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 40 yıl askeri, ekonomi ve devletin hemen hemen tüm alanlarına yerleşmiş bir yapıyla mücadele etmenin zor olduğunu; ancak sürecin devam ettiğini söyledi. Bank Asya'nın bu konuda önemli bir yapı olduğunu ve ekonomik yapılanmayı gözler önüne serdiğini söyleyen Erdoğan, hukuk sürecinde müdahalenin devam edeceğini anlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Show TV'de gündeme ilişkin soruları cevapladı. 99'da kurulan hükümetin depremin altında kaldığını söyleyen Erdoğan, göreve geldiklerinde iki önemli tabloyla karşılaştıklarını ve tasarruf kesintisi altında yapılan kesiltilerle KEY'e ilişkin kesintileri ödediklerini ifade etti. Erdoğan şöyle konuştu;

"Göreve geldik. Arkadaşlarım bana iki tablo getirdi. Birisi zorunlu tasarruf meselesi. Maaşları ödeyemiyorlar ve bu yüzden zorunlu tasarruf para kesintisi yapıyorlar. Bir de KEY dedikleri, Konut Edindirme Yardımı... Devlet işçisine, memuruna borçlu olur mu? Bu sadece o hükümete ait deği. Biz burada parayı, borcu ödedik. Şimdi kurusu sıkı atıyorlar, memura şunu vereceğim bunu vereceğim diyerek. Bunlar depremin altında kaldılar. Biz de deprem geçirdi.  

"SURİYELİLER'E KUCAK AÇAK ÜLKE NASIL TERÖRE DESTEK VERİR"

Bombalardan kaçan bir milyon 700 bin kişiyi barındıran biz değil miyiz? Biz nasıl teröre destek verelim ki! Suriye'den buraya gelen vatandaşları gördük. Çadır kentlerde bize gösterilen muhabbeti gördük. Şu anda Suriye'de bir barışa gidilse, inanıyorum ki hepsi Suriye'ye dönecektir.

"BUNU İLK KEZ YAPMIYOR"

New York Times'in görevi yeni değil. Aynı şeyi Menderes'e yaptı, Turgut Özal'a yaptı ve daha sonra da bana yaptı. Bir görevi ifa ediyor. Bunların arkasında hangi gücün olduğu belli. Aynı görevi üstleniyor şu anda. BBC ve CNN'de aynı görevi yaptı. Dert ne biliyor musunuz? Türkiye'yi zayıf düşürmek. Bunu başaramadılar. Bu millet bir olduktan sonra yetmez. Hep birlikte Türkiye dedikten sonra yetmez. Bu üst akılın emrindeki bu yapı başarılı olamayacaktır.

PARALEL YAPI İLE MÜCADELE

Bir defa 40 yıllık siyasi, askeri, ekonomik ve emniyete yönelik ve devletin tüm kurumların içerisindeki bir yapılanma bu. Bu 40 yıllık yatırımı bir anda silip süpürüp atamassınız. Şu anda çok ciddi bir zafiyet geçirdikleri belli. Kaldı ki biz bu mücadeleyi hukuk içerisinde vermek zorundayız. Biz darbe hükümeti değiliz. Bir darbe hükümeti olsa, gelir ezer geçer bunları. Biz böyle bir gayret içerisinde değiliz. Bakın şu anda Mısır'da bir darbeci var. Sisi darbe yaptıktan sonra 2 bin kişi idama mahkum oldu. Şu anda 40 bin kişi cezaevinde. Biz bir hukuk devletiyiz ve hukukun gereği neyse bunu yapmak zorundayız. Legal görünümlü illegal örgütler konusunda çalışmamız devam ediyor. Hükümetimiz kararı aldı ve tekrar Milli Güvenlik Kurulu'nda nihayi durumu gözden geçirdik ve bu yolda yürüyoruz.

BANK ASYA TARTIŞMALARI

Bank Asya bu sürecin en önemli ayaklarından bir tanesi. Meşru olmayan yollardan nasıl paralar toplandığı ve nasıl ayakta tutulduğu ortaya çıktı. BDDK nihayetinde TMSF'nin raporları doğrultusunda kararını verdi. Bu süreç 1,5 yıl sürdü. Eğer hukuk dahilinde olmasa hemen el konulurdu. TMSF sonuçta bu yapıyı yürütüyor."