BIST 10.267
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.401,85
HABER /  DÜNYA

Erdoğan’dan alkol düzenlemesi yorumu

Başbakan Erdoğan, alkol düzenlemesini bir ideoloji meselesi haline getirmeye çalışanları eleştirerek, “Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. Yasakla...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, alkol düzenlemesini bir ideoloji meselesi haline getirmeye çalışanları eleştirerek, “Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. Yasaklamayız da. Yasaklamak isteyene de müsamaha göstermeyiz” dedi.
Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, alkol düzenlemesini bir ideoloji meselesi haline getirmeye çalışanlar olduğunu, bunun doğru olmadığını belirterek, “İki tane ayyaşın yaptığı yasa muteber oluyor da dinin emrettiği bir yasanın sizin için neden reddedilmesi gerekiyor. Kaldı ki biz ortaya tercihler koyuyoruz. Ülkemizde alkol ve sigarayı kökünden yasaklama diye bir şey söz konusu değil. Biz bu düzenlemeyi gençlerimiz, çocuklarımız, sağlıklı nesiller yetiştirmek için yaptık. Biz 10,5 yıldır iktidardayız. Kimsenin yediğine içtiğine karışmadık. Biz hiçbir şeyi yasaklamadık. Yasaklamayız da. Yasaklamak isteyene de müsamaha göstermeyiz” diye konuştu.
(İHA)