BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,54
HABER /  DÜNYA

Yıkalan duvar vatandaşı ayaklandırdı

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları sırasında Gezi Parkı’nın Elmadağ yönüne bakan duvarının yıkılması bir grup vatandaş tarafından ...

Abone ol

Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları sırasında Gezi Parkı’nın Elmadağ yönüne bakan duvarının yıkılması bir grup vatandaş tarafından protesto edildi.
Bir süredir devam eden Taksim Meydanı Düzenleme Projesi çalışmaları sırasında Gezi Parkı’nın Elmadağ yönüne bakan duvarının bir kısmı dün akşam saatlerinde yüklenici firma tarafından iş makineleri ile yıkıldı. Parkın içine doğru 10 metre kadar ilerleyen yıkım işlemi duyulunca vatandaşlar harekete geçti. Taksim Gezi Parkı Koruma Derneği ve Ayaspaşa Derneği üyesi yaklaşık 100 kişilik bir grup, yıkımı protesto ederek durdurdu.
Gece saatlerinden itibaren Gezi Parkı’nda toplanan ve burada çadır açan grup, parkın yıkılmasının hukuka aykırı olduğunu savundu. Gezi Parkı’nın yıkımı konusunun projenin içinde yer almadığını belirten vatandaşlar, “Bu yıkım Gezi Parkı’na bir tacizdir. Bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Gezi parkını asla vermeyiz. Yarın İstanbul’da deprem olduğunda toplanabileceğimiz tek alan Gezi Parkı’dır. Gezi Parkı’nın yıkılmasına müsaade etmeyiz” diyerek tepki gösterdiler.
Vatandaşların Gezi Parkı’ndaki bekleyişi devam ediyor.
(İHA)