BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,52
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'dan Afrin'e operasyon ziyareti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Karaman'da konuştu çatışmaların sürdüğü Afrin'e operasyon düzenlenebileceğinin sinyalini verdi. Erdoğan, Münbiç gibi Afrin'in de teröristlerden temizleneceğini söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'in Münbiç gibi teröristlerden temizleneceğini söyledi. Terör operasyonlarının Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırları kapsayacağını belirten Erdoğan, sınır boylarında terör yuvalarının kurulmasına izin verilmeyeceğini kaydetti.

Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda dün düzenlenen toplu açılış töreninde vatandaşlara hitap etti. Karaman'ın tarım arazilerini suyla buluşturmak için yatırımların kesintisiz devam ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu ana kadar 77 bin araziyi sulamaya açtıklarını, inşası tamamlanan İbrala Barajı'nın uzun yıllar boyunca Karaman'ın su ihtiyacını karşılayacağını söyledi.

Karaman'la birlikte bölgeye ve Türkiye'ye çok büyük fayda sağlayacağına inandığı konulardan belki de en önemlisinin Karaman Serbest Bölgesi'nin kuruluşu olduğunu ifade eden Erdoğan, geçen yıl 19 milyar dolar ihracat yapan, 68 bin kişiye istihdam sağlayan serbest bölgelerin yatırım niteliklerini ve teşviklerini artırdıklarını anımsattı.

Bu doğrultuda atılacak çok adım olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları ifade etti:

"Afrin'i teröristlerden temizleyeceğiz, Münbiç'i teröristlerden temizleyeceğiz, Tel Abyad'ı, Rasulayn'ı, Kamışlı'yı teröristlerden temizleyeceğiz, Şemdinli'den Yayla Dağı'na kadar tüm sınırlarımızı teröristlerden temizleyeceğiz. Sınırlarımızın dibinde terör yuvaları kurulmasına izin vermeyeceğiz. Kudüs başta olmak üzere tüm mukaddes beldelerimize yönelik tahriklere, tacizlere göz yummayacağız. Güya müttefikimiz olan birilerinin şımarttığı, kışkırttığı, silahlandırdığı teröristlerin heveslerini bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da inşallah kursaklarında bırakacağız. Her kafadan bir ses çıktığı için müttefiklerimizin hangi konuda ne düşündüğünü, ne yaptığını, ne yapacağını anlamakta açıkçası zorluk çekiyoruz. Ama onlar ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bizim bu noktada kararımız gayet nettir."

Recep Tayyip Erdoğan, birilerinin bu tür yollara tevessül etmesi durumunda Güneydoğu'da, Doğu'da "İnlerine gireceğiz." dediklerini ve bunu yaptıklarını da söyledi.

Erdoğan: Bunların hesabı muhakkak sorulur

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan, programın ardından tören alanının yanında bulunan Raziye ve Sami Bozağaç çiftinin evine ziyarette bulundu. Ziyarette Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan da yer aldı.