BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.439,19
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan ABD'ye İran tepkisi! Kaybedeceksiniz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekilme kararıyla ilgili açıklama geldi. Erdoğan ''kaybeden ABD olacaktır'' dedi.

Abone ol

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran nükleer anlaşmasından çekilme kararı aldığını açıklamasının ardından karara tepkiler gelmeye devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CNN International'dan Becky Anderson'ın dünya gündemine ilişkin sorularını yanıtladı.

KARAR TÜM DÜNYAYI ETKİLEYECEK: ABD'nin İran'la yapılan nükleer anlaşmadan çekilme kararını değerlendiren Erdoğan, "Bu anlaşmanın yapılamaz denilenin yapılmış olması, yıllarca süren olumsuzluğun olumlu bir hale dönüşmesi umutlarını artırmıştı. Bunun bir anda ters istikamette gelişmesi sadece bölgeyi değil tüm dünyayı ve küresel ekonomiyi etkileyecek.

BAŞKA KRİZLERE İHTİYACIMIZ YOK

Amerika Birleşik Devletleri bundan menfaatlenebilir ancak bir çok ülke bundan ciddi anlamda rahatsızlanacağı için daha büyük darbeler deneyebilir. Neden daha büyük krizlere yol açıyoruz?Başka krizlere ihtiyacımız yok." dedi.

İRAN YAPTIĞI ANLAŞMADAN TAVİZ VERMEYECEK

Becky Anderson'ın 'ABD ve İran arasındaki krizin yol açabileceği en büyük risk nedir?' sorusuna Erdoğan, "Burada bana göre kaybeden Amerika olur. İran yaptığı anlaşmadan taviz vermeyecektir, sadık kalacaktır.

AMERİKA KAYBEDECEKTİR

Amerika kaybedecektir çünkü yaptıkları anlaşmaya sadık kalmıyorlar. Uluslararası anlaşmalar istediğiniz zaman bozup istediğiniz zaman yapabileceğiniz anlaşmalar değildir. İmzalar atılmışsa sadık kalınmalıdır." dedi.

Trump'ın kararına İran'dan ilk yorum

AB'den Trump'a rest! Birlikte hareket edeceğiz!