BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Perinçek beni şaşırttı! Demek ki göründüğü gibi değilmiş...

100 bin imza ile cumhurbaşkanı adaylığı başvurusu yapan Vatan Partisi lideri Doğu Perinçek son güne kadar 100 bin imzayı bulamayınca Fatih Altaylı çok şaşırdı ve "Demek ki, bazı şeyler göründüğü gibi değilmiş!" dedi.

Abone ol

24 Haziran seçimlerinde 100 bin imza ile cumhurbaşkanı daylığı başvurusu yapan Vatan Partisi Doğu Perinçek son güne 10 bin imza eksiğiyle girince "İki günde 100 bin imzayı bulur" diyen Habertürk yazarı Fatih Altaylı çok şaşırdı. Perinçek'in bugün diğer partilerden gelecek imzalarla 100 bini bulması bekleniyor. 

Dışardan bakılınca Vatan Partisi'nin çok organize bir hareket olduğu izlenimi verdiğini, bu organize olma yeteneği nedeniyle de hep Doğu Perinçek’in siyasette etkili olduğunu zannettiğini belirten Fatih Altaylı, şöyle yazdı: "... Ancak ilginç bir şekilde Doğu Perinçek hâlâ 100 bin imzayı toplayamadı. Oysa Aydınlık ekibinin bu imzaları bir iki gün içinde halledeceğini zannederdim. Demek ki, bazı şeyler göründüğü gibi değilmiş!"

İşte Fatih Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü:

PERİNÇEK ŞAŞIRTTI BENİ 

Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi en ilgimi çeken konu, Doğu Perinçek’in hâlâ 100 bin imzayı toplayamamış olması. Açıkçası benim açımdan şaşırtıcı bir durum.

Çünkü dışarıdan baktığınız zaman Doğu Perinçek ve Aydınlık hareketinin, partileri Vatan’ın çok büyük oy potansiyeli olmasa da iyi organize bir hareket olduğu izlenimi vardı bende.

Milyonları etkileme gücü olmasa da en azından birkaç yüz bin kişiyi mobilize etme, yönlendirme ve bir araya getirme gücüne sahip olduğunu düşünmüşümdür.

Bu organize olma yeteneği nedeniyle de hep Doğu Perinçek’in siyasette etkili olduğunu, daha doğru bir tanımla siyasetteki etkisinin bu organize olma gücüne bağlı olduğunu zannettim.

Ancak ilginç bir şekilde Doğu Perinçek hâlâ 100 bin imzayı toplayamadı. Oysa Aydınlık ekibinin bu imzaları bir iki gün içinde halledeceğini zannederdim. Demek ki, bazı şeyler göründüğü gibi değilmiş!