BIST 9.706
DOLAR 32,52
EURO 34,93
ALTIN 2.443,93
HABER /  GÜNCEL

Erdoğan'dan 30 büyükşehire büyük müjde!

Türkiye'nin 15 yıllık hayali gerçek oldu. Erdoğan'ın hayalim dediği şehir hastanelerinden biri Mersin'de açıldı. Erdoğan açılışını yaptığı şehir hastaneleriyle için 30 büyükşehire daha müjde verdi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin Şehir Hastanesi ve Yapımı Tamamlanan Kamu Yatırımlarının Toplu Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan hayalini kurduğu şehir hastaneleri projesi bir bir hayata geçiyor. Şehir hastanelerinden biri daha Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla açıldı.Erdoğan açılışta 30 büyükşehire daha müjde verdi. Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

YATIRIM BEDELİ 1 MİLYAR

Bugün böyle bir vesile ile Mersin'deyiz. Toplam yatırım bedeli 1 milyar 100 milyon 19 ayrı eserin açılışını gerçekleştiriyoruz. Bunlardan bir tanesi ülkemiz için yeni bir dönemin başlangıcını ifade ediyor.

30 BÜYÜKŞEHİRE ŞEHİR HASTANESİ

Mersin Şehir Hastanesi'nden bahsediyorum. Mersin'de bunu gerçekleştirmenin memnuniyeti içerisindeyiz. Birileri laf üretir, biz ise iş üretiriz iş. Amacımız şehir hastanelerinin tamamını 30 büyükşehirde 2020'ye kadar hizmete alacağız. 

2023'DE 10 BİN KİŞİYE ULAŞMIŞ OLACAĞIZ BU BİR REKORDUR

Bu hastanede insan olduğunuzu hatırlayacaksınız, devletim bana sahip çıkıyor diyeceksiniz. Şu anda devletimiz, hükümetimiz kendi vatandaşımız için bunu söylüyor. Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.

SAĞLIK ALANINDA SINIF ATLATIYORUZ

Diğer hastane projeleriyle birlikte 2023 yılında tamamı da nitelikli olmak üzere 10 bin kişiye ulaşmış olacağız. Hastanelerimizin hepsi de hem şifa arayan vatandaşlarımız hem de refakatçıları için 5 yıldızlı konfordadır. Helikopter pistinden enerji sistemine, otomasyonuna kadar en yüksek standartta tasarlanan hastanelerimiz ülkemize sağlık alanında sınıf atlatıyor.

YILDIRIM: ENGELLERİ AŞA AŞA GELDİK

Binali Yıldırım'ın konuşmasından satırbaşları; Güzel işler yapmaya karar verdiğiniz zaman hayırcıları karşınızda buluyorsunuz. Onlar direndikçe engelleri aşa aşa bugüne geldik. Hamd olsun. Şehir hastaneleri insanımızın sağlığına verdiğimiz değerin göstergesi. Sevgili Mersinliler, bunun için kanun çıkardılar.

KOMŞU ÜLKELERDEN GELEN TALEPLERİ DE KARŞILAYACAK

Tam 1330 yatak Mersin'in ihtiyacını, bırakın dışarıdan komşu ülkelerden gelecek hastaların ihtiyacını karşılayacak bir eser. Bu eser için 650 milyon lira harcandı. Helali hoş olsun. Mersin'de hastaneler parça parçaydı, bunlar hepsini bir araya topladık. Burada bütün hizmetler 7 gün 24 saat verilecek.

ANA MUHALEFET PARTİSİ HAYIR DİYOR

Yıl 2007, Ak parti iktidar, Cumhurbaşkanı seçilecek, ana muhalefet partisi hayır diyor, siz Cumhurbaşkanı seçemezsiniz diyor. Öyle mi? Madem öyle işte böyle. Biz dedik ki Cumhurbaşkanı seçemeyeceğiz, o zaman için sahibine gidelim millete gidelim. 27 Ekim 2007'de Cumhurbaşkanı'nı sizler tarafından seçilmenin yolunu açtık. Mersin yüzde 70 evet dedi. Şimdi Cumhurbaşkanlığı sistemi gelmesin diyorlar. Siz ne diyorsunuz?

REJİMİN FELAN DEĞİŞTİĞİ YOK

Aslında karar verildi. Millet Cumhurbaşkanı'nı seçecek. Sandıkta karar verecek. Diyorlar ki, rejim değişiyor. Ne değişimi kardeşim dünya nereye gidiyor siz nerede kaldınız. Rejimin falan değiştiği yok. Değişime direnenler yok olacak. Türkiye muhasır medeniyetler alanında ileriye ilerleyecek.