BIST 9.886
DOLAR 32,47
EURO 34,85
ALTIN 2.449,23
HABER /  EKONOMİ

Erdoğan'a yanlışını diyebilen adam!

Ethem Sancak, Başbakan TÜSİAD, Başbakan Erdoğan ve AK Parti ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER - TÜSİAD'a gelecek dönem başkan olmak istediğini açıkça söyleyen iş adamı Ethem Sancak, SKYTÜRK360'da Serpil Yılmaz'ın sorularını yanıtladı.

Ethem Sancak ismini kamuoyu Star gazetesini aldığında duymuştu. Başbakan istediği için gazeteyi aldığını hiç saklamamıştı.

Sancak, Erdoğan'a 'yanlış yapıyorsun' diyebilen bir kaç kişiden biri. Zira kendisi AK Parti'nin 3 ombudsmanı arasında. Diğer iki isim Necati Çetinkaya ve Musa Demirci...

İşte Sancak'ın canlı yayında Erdoğan ve TÜSİAD hakkında söyledikleri;

Ethem Sancak: Ortak bir amaç için bir araya gelen insanların o işi kimin yöneteceğini ortak bir kararla belirlemeleri lazım. İster devlet olsun, ister TÜSAİD olsun.

TÜSAİD'A BAŞKANLIK TEKLİF ETTİLER AMA...

Serpil Yılmaz: Size başkanlık teklif etseler bu görüşünüzden vazgeçer misiniz?

Ethem Sancak: Hayır. Bülent Eczacıbaşı bana biz seni aday gösterelim dedi. Ben de siz gösterirseniz ben adday olmam. TÜSİAD üyelerinin bilinci kendilerini kimin yöneteceğine karar verebilir dedim.

Serpil Yılmaz: Başkandan mı memnun değilsiniz?

Ethem Sancak: Hayır. Tam aksine çok yakın arkadaşım benim yeni başkan. Ama ben bundan sonra bu fikrin peşine düşeceğim dedim.

Serpil Yılmaz: Başarıya ulaşacak mısınız?

Ethem Sancak: İnanıyorum ki ezici bir şekilde seçilirim. Bu iddiayla çıkan seçilir.

TÜSİAD SEÇİMLERİNDE OY KULLANMADIM

Serpil Yılmaz: Ben Habertürk'te bir yazı yazdım. TÜSİAD Başkanını yüzde 35 oyla seçti. Demek ki üyeler oy vermeyi gerekli görmüyor.

Ethem Sancak: Ben oy kullanmadım mesela.

Serpil Yılmaz: Niye?

Ethem Sancak: Sonuç belli. Benim önüne dayatılmış bir şeye ben oy vermem. Bu TÜSİAD'a özgü değil. Dar bir elitin geniş bir üye kompozisyonuna böyle bir şey dikte etmesi mümkün değil.

Serpil Yılmaz: Sizden başka böyle bir gerekçe ile oy vermeyen birileri var mı?

Ethem Sancak: İsim veremem. İzin almadım ama bence benim gibi düşünen oy vermeyen çok insan var.

BEN AYKIRI KONUŞUYORUM

Serpil Yılmaz: Arzuhan Doğan Yalçındağ zamanında demokrasi eleştirileri nedeniyle çok üye ayrılmış. Siz de o nedenle mi Yönetim Kurulu'ndan ayrıldınız?

Ethem Sancak: Ben çok konuşurum. Bütün mahvillerde. Arzuhan benim çok sevdiğim bir arkadaşım. Eşi kardeşim gibidir. Benim sözlerim çok hazmedilemedi bence.  Ben aykırı bir insanım çünkü.

Serpil Yılmaz: Başbakan nezdinde de TÜSİAD aykırı bir kurum.

Ethem Sancak:O normal. Fikir ayrılığı çok normal. Ama ele verir talkını kendi yutar salkımı olmaz. Kendin hükümete demokrasi dersi vereceksin ama kendin demokratik bir tavır sergilemeyeceksin.

Serpil Yılmaz: TÜSİAD hükümetlerle zaman zaman uyuşamayan bir kurum.

Ethem Sancak:Dayak yemekten korkmayacaksınız ringe çıkarsanız.

ERDOĞAN'A YANLIŞINI DERİM

Serpil Yılmaz: Başbakan'ı çok sevdiğinizi söylediniz.

Ethem Sancak: Mevlanın bir sözü var dost dostun aynasıdır. Ben de çok sevdiğim için yanlış gördüğüm şeyleri söylüyorum. Zaafı söylemek sağlam bir iradenin belirtisidir. Eleştiriye uğrayanın iradesi de sağlam olmalı ki ben başbakan'da böyle bir irade olduğunu düşünüyorum.

ŞU AN AK PARTİ'NİN OMBUSMANIYIM

Serpil Yılmaz: Siz bir dönem Doğu Perinçek ile birlikte siyaset yapıyordunuz. Görüşüyor musunuz kendisiyle.

Ethem Sancak: Hayır. İnsan zaman zaman birileri ile beraber siyaset yapıyor ama sonra başka yerlere gidiyor, başka arkadaşları oluyor. Doğu Perinçek ile birlikte çalıştık ama ondan önce de Dev-Gençliydim ama. Oğuzhan Müftüoğlu ile beraber çalışırdık. Sonra Deniz Baykal ile CHP'de görev aldım. 

Serpil Yılmaz: AK Parti'ye oy verdiniz mi hiç?

Ethem Sancak: Ben partinin yönetisiyim şu an. AK Parti hakem heyetindeyim. Ombudsman'ım yani. Seçildik son kongrede. Necati Çetinkaya, Musa Demirci ve ben. 7 milyon üyeli partinin ombudsmanı olma görevini bize lütfetti Başbakanımız.