BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana şapka çıkardı

Erdoğan'a "Şapkamı çıkarıyorum" dedi. Peki ama neden ve kimdi o yazar?

Abone ol

Milliyet yazarı Metin Münir, Başbakan Erdoğan'a şapkamı çıkarıyorum dedi. Peki ama neden? Yazar savaş yerine diplomasiyle K. Irak krizini aşan Erdoğan'ı tebrik etti. Yazarın Erdoğan'ın dış politikadaki başarılarını şöyle özetledi:

EN AKILLI İŞ

Erdoğan'ın savaş kışkırtıcılarına kulak tıkayıp Kuzey Irak/PKK sorununu diplomatik yöntemlerle halletmeye yönelmesi bugüne kadar Başbakan olarak yaptığı en akıllı iştir.

Erdoğan ordunun baskısına boyun eğmeyerek de iyi yaptı. Soğuk Savaş koşullarına göre organize ve teçhiz edilmiş bir orduyu yabancı ve dost olmayan, zor bir arazide küçük bir terörist örgütünün üzerine yollamak iyi bir fikir değildir

LİNÇ TASARISINA SIRTINI DÖNDÜ

Erdoğan'ın Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatılmasına karşı çıkması, Kürt kökenli milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunda MHP'nin piyasaya sürdüğü linç tasarısına sırt dönmesi de doğrudur.

BELAYI SAVAŞSIZ SAVMAK

Bu bağlamda Erdoğan en doğru yolu izliyor: PKK'nın hududumuzun güneyindeki bölgede bir bela olarak varlığını sürdürmesini önlemeyi Türkiye, ABD, Irak ve Kuzey Irak arasındaki diplomatik temaslarla çözümlemek.
Karşımızdakilerin, özellikle ABD'nin, bu olmazsa savaş çıkacağını anlamış olmaları sonuca atılmış büyük bir adımdır.