BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Öğrenci yurdunda sözlü taciz

Özel bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrenciler, işletmecinin tacizine uğradı.

Abone ol

Balıkesir'in Bandırma ilçesinde özel bir kız öğrenci yurdunda kalan öğrencilerin, işletmecinin sözlü tacizine uğradıklarını öne sürmeleri üzerine soruşturma başlatıldığı bildirildi.

İddiaya göre, 17 Eylül Mahallesi'ndeki özel yüksek öğrenim kız öğrenci yurdunun işletmecisi A.K, bir hafta önce arkadaşıyla birlikte alkollü olarak gittiği yurtta kız öğrencilere sözlü tacizde bulundu.

Kız öğrenciler bu yüzden tartıştıkları A.K'ye yurttan ayrılmak istediklerini söyleyerek, imzaladıkları borç senetlerini geri vermesini talep ettiler.

A.K'nin senetleri vermemesi üzerine olay Bandırma Emniyet Müdürlüğüne intikal etti. Bandırma Cumhuriyet Savcılığı, öğrencilerin iddiaları üzerine ifadesine başvurulan A.K. hakkında soruşturma başlattı.

Bu arada, yetkililerin araya girmesiyle işletmeciden senetleri alınan 20 öğrencinin, ilçedeki diğer yurtlara yerleştirildiği öğrenildi.

Bandırma Milli Eğitim Müdürü Şakir Demirhan, soruşturmanın devam ettiğini, yurttan ayrılan öğrencilerin herhangi bir barınma sorunlarının bulunmadığını söyledi.