BIST 10.046
DOLAR 32,39
EURO 34,55
ALTIN 2.377,45
HABER /  POLİTİKA

Erdoğan'a neden düşmanlar? Abdülkadir Selvi açıkladı

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan nefretinin nedenlerini kaleme aldı.

Abone ol

CHP kurultayında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları polemik konusu oldu.

CHP ile AK Parti arasındaki tansyon yükselten sözler konuşulmaya devam ediyor. Tartışmalara katılan Yeni Şafak yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde muhalefetin Erdoğan düşmanlığının altında yatan nedenleri sıraladı.

"Bugün Kılıçdaroğlu, Bahçeli ve Demirtaş'ın ittifak etmişçesine Erdoğan'a saldırmalarının nedeni çok belli" diye yasan Selvi, yazısını o nedenleri açıklayarak tamamlıyor:

"İSLAM DÜNYASI ADINA YÜREKLİ BİR SES OLDU"

"Erdoğan bu milletin değerlerini ayağa kaldıran lider oldu. Bu milletin Osmanlı'dan bu yana özlediği kudretli liderliği gösterdi. Erdoğan sadece Türkiye'nin değil, İslam dünyasının umudu oldu. Ezilmiş, horlanmış, işgalin, zulmün her çeşidini yaşamış olan İslam dünyası adına yürekli bir ses oldu.

Gazzeli Yusuf, Bosnalı Muhammet, Arakanlı Yakup biliyor ki sesini duyacak, kendisine sahip çıkacak Erdoğan diye bir lider var. Bu ona güç veriyor, umut oluyor. O nedenle Erdoğan bir manayı temsil ediyor.

"ERDOĞAN'IN YÜKLENDİĞİ MİSYONA DÜŞMANLIK"

Bir misyonun liderliğini yapıyor. Erdoğan'a düşmanlıkları sadece siyasi bir rekabetten kaynaklanmıyor.

Erdoğan'a düşmanlıklarının altında onun yüklendiği misyona düşmanlık yatıyor. Erdoğan'a düşmanlıklarının altında, bu millete düşmanlıkları yatıyor.

"MİLLETİN DEĞERLERİNE DÜŞMANLIK"

Erdoğan'a düşmanlıklarının altında bu milletin değerlerine düşmanlık yatıyor. Erdoğan'a düşmanlıklarının altında İslam dünyasına düşmanlıkları yatıyor.

Erdoğan'ı tökezlettiklerinde, düşürdüklerinde o misyonu yıkacaklarını bildiklerine için ona yükleniyorlar.

27 Nisan muhtırasında da, 7 Şubat MİT krizinde de, Gezi'de de, 17-25 Aralık'ta da Erdoğan'ı bunun için devirmek istemişlerdi."