BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Erdoğana Kürtçe pankart

Başbakan Erdoğan Batman'da Kürtçe pankartlarla karşılandı. Başbakanlık korumaları bu duruma müdahale etti.

Abone ol

Batman'da dün TOKİ'nin selzedelere yaptığı 1250 konutun anahtar teslim törenine katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 7 bin kişilik topluluğa hitap etti.

BİJİ TAYYİP, SEROK TAYYİP PANKARTI

AK Parti Kozluk İlçe yönetimi de törene Kürtçe yazılı ‘Biji Tayyip’ (Yaşasın Tayyip) ve ‘Serok Tayyip’ (Başkan Tayyip) yazılı Kürtçe pankartla geldi. Güvenlik kontrolundan geçen Kozluklu AK Parti'lilerin pankartlarını gören Başbakanlık korumaları hemen müdahale etti. Koruma polisleri pankartları toplatırken, taşıyanların isimleri de aldı.

KOZLUKLULAR TEPKİ GÖSTERDİ

Kozluk Belediye Başkanı AK Parti'li Hikmet Bahşi, korumaların bu tutumuna anlam veremediklerini belirterek, “Başbakanımızı Kürtçe ve Türkçe pankartlarla karşılamak için günler öncesinden hazırlık yaptık. Anlaşılamayan bir nedenle Kürtçe pankartları topladılar” dedi.

BU TEPKİYİ ANLAMIŞ DEĞİLİZ

TRT'de Kürtçe yayın hazırlığı yapılırken böyle bir uygulamayı anlayamadıklarını söyleyen Bahşi, “Başbakanımıza sevgi ve saygımızı pankartlarla göstermek istedik ama izin vermediler, anlamak mümkün değil” diye konuştu.

BU NE TAHAMMÜLSÜZLÜK

AK Parti Kozluk ilçe yöneticileri de Kürtçe pankartların siyasi içerikli olmadığını belirterek, “Sadece ‘yaşasın’ ve ‘başkan’ kelimesi Kürtçe yazılmıştı. Başbakanın korumaları üzerimize geldi, pankartları aldı. TRT'de Kürtçe yayında ‘biji’ ve ‘serok’ kelimelerine sansür mü uygulanacak? Bu ne tahammülsüzlük” diye konuştu.