BIST 10.269
DOLAR 32,25
EURO 34,82
ALTIN 2.433,71
HABER /  GÜNCEL

Erdoğana inat Tekel işçileri ayakta

Geceyi sendikaların misafirhanelerinde geçiren işçiler, sabah saatlerinde Türk-İş Genel Merkezi önünde toplandı.

Abone ol

Tekgıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel, TEKEL işçilerinin sorunlarının çözülmemesi durumunda Türkiye'deki herkesin "genel greve" hazırlıklı olması gerektiğini söyledi.

TEKEL işçilerinin eylemi 13. gününde de devam etti. Geceyi sendikaların misafirhanelerinde geçiren işçiler, sabah saatlerinde Türk-İş Genel Merkezi önünde toplandı.

Çalınan müziklerle halay çeken işçiler, hükümet aleyhine sloganlar attı. Türk-İş Genel Merkezi önünde işçilere seslenen Türkel, TEKEL işçisinin 13 gündür önemli bir mücadele verdiğini belirtti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın TEKEL işçileriyle ilgili çeşitli açıklamalar yaptığını anımsatan Türkel, "Sayın Başbakan TEKEL işçisini üretmeyen, yan gelip yatan kişiler olarak gösteriyor. Sayın Başbakan'dan rica ediyoruz, lütfen üslubunuza dikkat edin. Lütfen Türk-İş'e, Tekgıda-İş'e karşı söylemlerinize dikkat edin. Bizi incitiyorsunuz" dedi.

TEKEL işçisinin sorunlarının çözülmemesi durumunda Türkiye'deki herkesin "genel greve" hazırlıklı olması gerektiğini ifade eden Türkel, "Bu mücadele artık sadece TEKEL işçisinin değil, emekçinin, tüm işçi sınıfının, haksızlığa uğrayanların, her kesimin mücadelesi olmuştur. Geri adım atmayacağız. Kararlılığımız artarak devam edecektir. Birkaç gün içinde bu işe sonuç bulunmazsa her ilden otobüslerle buraya gelen işçilerimizle büyük bir yürüyüşü başlatmak zorunda kalacağız. Kimse bizi bununla test etmesin" diye konuştu.

İşçilere çeşitli sivil toplum kuruluşları, memur ve işçi sendikaları ile siyasi partilerden de destek ziyaretleri yapıldı.

Nazım Hikmet Vakfı Çocuk Kumpanyasındaki çocukların ziyareti sırasında duygulanan bazı işçilerin ağladığı gözlendi. Eski DSP Genel Başkanı Zeki Sezer de işçileri ziyaret ederek destek verdi.